Hlavní obsah

Karlovy Vary - Vítkovice 5:4Karlovy Vary zabraly po pěti prohrách a zdolaly Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Zdráhal 0 : 1
2. Sičák 1 : 1
10. Hudeček 1 : 2
14. Tuominen 2 : 2
23. Skuhravý 3 : 2
29. Vandas 3 : 3
38. Rachůnek 4 : 3
42. Kindl 5 : 3
44. Kucsera 5 : 4
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté posledních Karlových Varů zdolali ve 20. kole extraligy Vítkovice 5:4 a zabrali po pěti duelech bez bodu. Na chvostu tabulky má ale Energie stále čtyřbodové manko na třinácté Pardubice. Ostravané venku vyšli naprázdno počtvrté za sebou.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarští hráči se radují z druhého gólu v utkání s Vítkovicemi.

Článek

Před začátkem utkání byl oceněn domácí kapitán Václav Skuhravý za překonání klubového rekordu v počtu startů v extralize, který posunul už na 712 zápasů.

Do vedení šli rychle hosté. Po 24 vteřinách využil zmatek v domácí obraně Zdráhal. Vítkovice ale vedení udržely jen 65 sekund. Brankáře Bartošáka překonal z mezikruží Sičák. V polovině úvodní třetiny vrátil vedení na stranu Ostravanů Hudeček, který se ve vlastním oslabení prosadil střelou z hranice levého kruhu. Domácí měli ale nadále převahu a ve 14. minutě vyrovnal po Sičákově nahození z dorážky finský útočník Tuominen, jenž se tak radoval z první trefy v české extralize.

Do druhé dějství vstoupily lépe Vítkovice, ale Západočeši se vymanili z tlaku soupeře a ve 23. minutě otočil skóre oslavenec Skuhravý. Po individuální akci se natlačil až před Bartošáka a napodruhé protlačil puk pod jeho betonem do branky.

Další tlak Energie zabrzdil až faul Dujsíka, který střelou od modré čáry potrestal ve 29. minutě Sloboda. Vzápětí jen centimetry chyběly Vítkovicím ke vstřelení čtvrté branky, střela Tybora však zazvonila jen o tyč. Naopak vedení domácím mohl vrátit Rýgl, ale jeho bekhendová dorážka skončila jen na lapačce ležícího Bartošáka.

Ve 37. minutě dostali domácí po vyloučeních Hrbase a Výtiska šanci hrát 27 vteřin přesilovku pěti proti třem, kterou sice nevyužili, ale následně při klasické výhodě už uspěli. Bombou z vrcholu levého kruhu se trefil Rachůnek.

Brankové hody pokračovaly i v závěrečné třetině. Ve 42. minutě ujel v oslabení Gorčík s Kindlem, který zvýšil náskok Karlových Varů. Vítkovice ale složily zbraně a při vyloučení Skuhravého využil přesilovou hru Kucsera, který zblízka překonal Závorku.

Drama tak pokračovalo až do závěrečných vteřin. Vrátit domácím dvoubrankové vedení mohl Mullane, který po úniku bekhendovou kličkou nevyzrál na Bartošáka. Dvě a půl minuty před koncem sáhli hosté k power play. Ostravané si ale při ní větší šanci nevytvořili a domácí netrefili opuštěnou svatyni ani z těch nejvyloženějších šancí.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 5:4 (2:2, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Sičák (Vachovec, V. Tomeček), 14. Tuominen (Sičák, M. Rohan), 23. Skuhravý (Vachovec), 38. T. Rachůnek (T. Dvořák, Tuominen), 42. D. Kindl (Gorčík) - 1. P. Zdráhal (Sloboda, Kucsera), 10. Hudeček (Sloboda), 29. Vandas (Sloboda, O. Roman), 44. Kucsera (O. Roman). Rozhodčí: Lacina, Souček - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 2211.
Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Rýgl, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Gorčík, D. Kindl, Mullane - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Hrbas, A. Sedlák, Výtisk, D. Krenželok, L. Kovář - P. Zdráhal, O. Roman, Kucsera - Tybor, Y. Stastny, D. Květoň - Tomi, Hudeček, Illéš - Vandas, Kolouch. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín