Hlavní obsah

Hradec Králové - Plzeň 1:4Hokejisté Plzně porazili i potřetí v sezóně Hradec Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Sklenička 0 : 1
24. Pulpán 0 : 2
30. Svoboda 0 : 3
31. Vracovský 0 : 4
59. Štajnoch 1 : 4
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Plzně vyhráli ve 21. kole Tipsport extraligy na ledě Hradce Králové 4:1 a porazili tak Východočechy i potřetí v sezoně. Indiáni o zisku tří bodů rozhodli v rozmezí sedmi minut druhé třetiny, kdy vstřelili tři branky. Gólman Matěj Machovský přišel o druhé čisté konto v řadě až v 59. minutě. Západočeši vyhráli potřetí v řadě a posunuli se na desáté místo tabulky.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradecký útočník Roman Kukumberg před plzeňským brankářem Matějem Machovským.

Článek

První třetina začala úspěšnou plzeňskou snahou. Hosté se mohli dostat do vedení hned ve 4. minutě, kdy se do velké šance dostal Čerešňák, ale Kacetl, který chytal druhé utkání v řadě, zasáhl. Jenže o dvě minuty později už zareagovat nedokázal. Sklenička vystřelil nepříliš prudkou ránu od modré čáry, puk prolétl chumlem hráčů a od tyče se odrazil do sítě.

Hradec po inkasované brance zabral a mohl vyrovnat. Do konce první části měl k dispozici tři přesilovky, ale neproměnil ani jednu. Největší příležitost zahodil v 10. minutě Knotek, který jel sám na Machovského, jenže plzeňský brankář včas srazil betony k sobě a puk zastavil.

Štajnoch jen zmírnil porážku

Druhá třetina patřila jednoznačně Škodě. Hosté v ní získali komfortní náskok, trefili se hned třikrát. První gól byl pro Hradec mírně smůlovatý. Ve 24. minutě totiž kanonýru Kubalíkovi sjel puk při střele po čepeli přímo k Pulpánovi, který skóroval do prázdné branky.

Další góly však už byly po povedených akcích. Ve 30. minutě se perfektně trefil po přihrávce od zadního mantinelu Tomáš Svoboda a o minutu později zakončil únik dvou proti jednomu střelou do horního rohu Vracovský. Po čtvrtém úderu vyměnili hradečtí třenéři gólmana, místo Kacetla nastoupil Rybár.

Ve třetí třetině hosté hlídali náskok, domácí nebyli příliš nebezpeční. Slušnou příležitost měl například navrátilec po zranění Džerinš, ale ani on Machovského nepřekonal. Prosadil se až minutu před koncem v přesilové hře Štajnoch.

21. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 59. Štajnoch (Jarůšek, Džerinš) - 6. D. Sklenička (Hrnka, Koreis), 24. Pulpán (D. Kubalík, Kracík), 30. T. Svoboda (Kracík, D. Kubalík), 31. Vracovský (Kodýtek, Kvasnička). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 4102.
Hradec Králové: Kacetl (30. Rybár) - Štajnoch, Newton, Gregorc, Dietz, Pláněk, Vydarený, Čáp - Jarůšek, Dragoun, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Köhler, T. Knotek, Červený - R. Pavlík, Džerinš, Nedvídek, od 41. min. navíc J. Dvořák. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Plzeň: Machovský - Čerešňák, Kvasnička, P. Kadlec, Moravčík, D. Sklenička, Pulpán, od 41. navíc Němeček - T. Svoboda, Kracík, D. Kubalík - Indrák, Kodýtek, Lev - Johnson, Preisinger, Vracovský - Hrnka, Koreis, Vondráček. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín