Hlavní obsah

Jihlava - Zlín 1:3Zlín otočil zápas v Jihlavě, domácí Rosa se zaskvěl sportovním gestem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Dvořák 1 : 0
27. Vukadinovič 1 : 1
27. Diop 1 : 2
90. Jordan 1 : 3
Záznam online reportáže

Jihlava

Fotbalisté Zlína porazili ve 14. kole předposlední Jihlavu 3:1 a na vedoucí Plzeň, která má však zápas k dobru, ztrácí na druhém místě jediný bod. Domácí Vysočinu poslal do vedení Pavel Dvořák, ale ještě v prvním poločase vyrovnal Vukadin Vukadinovič. K druhé brance hostů poté přispělo gesto fair play jihlavského stopera Antonína Rosy a třetí gól přidal v nastavení Marko Jordan.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Pavel Dvořák z Jihlavy (uprostřed) za zabíhá za zlínského Ondřeje Bača (vlevo) a střílí na brankáře Stanislava Dostála.

Článek

V základní sestavě Zlína nastoupil i záložník Harba, přestože je v týmu na hostování právě z Jihlavy, která se proti jeho nastoupení pojistila ve smlouvě. Hosté proto budou muset za start bosenského záložníka Vysočině připlatit podle médií zhruba 200 tisíc korun.

První branka v Jihlavě padla po čtvrthodině hry, kdy se z hranice vápna prosadil Dvořák. Za deset minut však bylo srovnáno, postaral se o to Vukadinovič, který se prosadil podél padajícího brankáře Hanuše. Hostující záložník mohl vzápětí přidat další gól, ale po kličce Hanušovi netrefil prázdnou branku.

Osm minut po přestávce se Zlín ujal vedení a málo vídaným gestem fair play k němu přispěl Rosa. Rozhodčí totiž původně kvůli ofsajdu hostujícího Diopa branku neuznali, ale domácí stoper se přiznal k teči a gól tak platil.

Jihlava vrhla všechny síly do útoku, ale v 77. minutě Krejčí v dobré pozici místo střely přihrával Rabušicovi. Zlín se naopak prosadil v nastavení, kdy se trefil střídající Jordan. Hosté si tak připsali třetí výhru za sebou, naopak Vysočina prohrála po třech zápasech a od příček zajišťujících záchranu ji dělí čtyři body.

14. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - Fastav Zlín 1:3 (1:1)
Branky: 16. Dvořák - 27. a 53. Diop, 90.+3 Jordan. Rozhodčí: Ardeleánu - Blažej, Pelikán. ŽK: Hanuš, Batioja, Štěpánek - Bačo, Diop. Diváci: 2633.
Jihlava: Hanuš - Tlustý, Krejčí, Rosa, Mišůn - Zoubele (86. Šamánek), Štěpánek, Dvořák (74. Ikaunieks), Urblík (68. Hronek), Batioja - Rabušic. Trenér: Bílek.
Zlín: Dostál - Kopečný, Bačo, Hájek, Matejov - Vukadinovič (83. Jordan), Hnaníček, Traoré, Štípek (68. Fantiš) - Harba, Diop (90.+4 Hubáček). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: