Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 2:1Litvínov v závěru udolal Karlovy Vary, rozhodl Kubát

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Rachůnek 0 : 1
60. Hanzl (trestné střílení) 1 : 1
61. Kubát 2 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova vyhráli i druhé podkrušnohorské derby sezóny proti Karlovým Varům. V pátečním duelu 22. kola Tipsport extraligy porazili Severočeši Energii 2:1 v prodloužení a zůstávají tak nadále stoprocentní v bojích o druhý bod při remíze v základní hrací době. Hráli o něj již poosmé.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovští hokejisté slaví gól - ilustrační foto.

Článek

Hosté přitom celý zápas vedli a Vervu zachránilo až trestné střílení Robina Hanzla v čase 59:40. Už po 42 sekundách prodloužení ale rozhodl o desáté domácí výhře Litvínova za sebou v přesilovce Karel Kubát. Nadále poslední Karlovy Vary však i přes porážku bodovaly potřetí za sebou.

Start do utkání vyšel lépe hostům. Po 29 vteřinách přišel o kotouč na útočném výletě Kubát, Dujsík našel rychlým pasem osamoceného Rachůnka a ten tváří v tvář Janusovi ukázal své rychlé a šikovné ruce - 0:1. Poté spálil obrovskou šanci Kindl, jehož vychytal Janus lapačkou. V osmé minutě se opět otevřela vrata v domácí obraně a Harkabus zůstal nikým nehlídaný na brankovišti, nestačil se však dostatečně rychle zorientovat.

První domácí šance přišla v desáté minutě, kdy si Kubát sjel mezi kruhy, gólman Honzík se ale vyznamenal. Na druhé straně ujel v oslabení Tuominen, Janus se ale nenechal zahanbit a výtečně dvakrát zasáhl. V závěru třetiny litvínovský zmar jen dokonala rána Hanzla, který v dobré příležitosti zlomil hůl a odjel nasupeně na střídačku.

Kubát dokonal obrat

V úvodu druhé části se ukázali bratři Hanzlové. Robin našel Martina, ten ovšem v dobré šanci trefil pouze dobře postaveného Honzíka. Poté vystrašil Sörvik nahozením Honzíka, ten našel puk až pod svými betony. V polovině utkání si domácí zahráli více jak minutu v pěti proti třem, ovšem kromě dvou střel Lukeše to byla z jejich strany bída a trápení. Na druhé straně ujel v oslabení Kindl, ovšem sám proti Janusovi selhal a vůbec netrefil branku. Vyrovnat mohl v 37. minutě Jurčík, Honzík byl ale proti.

Úvod závěrečné dvacetiminutovky vyšel lépe domácím, kteří byli aktivnější, ale vyrovnávací branku nedokázal vstřelit Gula, Černý a ani Robin Hanzl. Poté opět vystrčili růžky hosté: Flek v jasné pozici selhal a stejně tak si vedl i Rachůnek, který dorážel do odkryté branky, Janus se však stačil rychle přesunout a ukryl puk pod svou výstroj.

Vše podstatné ze třetího dějství se odehrálo pár vteřin před koncem. Po nepřehledné a sporné situaci v brankovišti rozhodčí nařídili trestné střílení, jež s přehledem proměnil Robin Hanzl a poslal utkání do prodloužení. To rozhodl již po 42 vteřinách Kubát, který zužitkoval dokonalou přihrávku od autora vyrovnávacího gólu. Litvínov tak dokázal získat bod navíc i v osmém utkání, které šlo do prodloužení.

22. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 60. R. Hanzl z trestného střílení, 61. Kubát (R. Hanzl, V. Hübl) - 1. T. Rachůnek (Dujsík). Rozhodčí: Souček, R. Čech - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:0. Diváci: 4847.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, F. Pavlík, Z. Sklenička, Kokeš - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, M. Rohan, Rýgl, Benák, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Gorčík, D. Kindl, Mullane - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Reklama