Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 2:3Žejdl zařídil v samém závěru výhru Mladé Boleslavi v Pardubicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. P. Sýkora 1 : 0
29. Havlík 2 : 0
45. Urban 2 : 1
60. Žejdl 2 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v Pardubicích 3:2 a po dvou porážkách za sebou slaví výhru. Až do 43. minuty se zdálo, že Dynamo dojde ke čtvrté výhře v řadě, ale Mladá Boleslav dvěma brankami během 80 vteřin srovnala. O vítězství hostů rozhodl šest vteřin před třetí sirénou Lukáš Žejdl.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Mladoboleslavští hokejisté se radují z vítězné branky na ledě Pardubic.

Článek

Ofenzivně vedené utkání nabídlo slušné šance na obou stranách už při prvním střídání, ovšem Žejdl ani Schaus nebyli úspěšní. Pardubice přesto divokého úvodu využily k prvnímu gólu, když se před rychlou střelou zblízka prosadil Sýkora.

Mladá Boleslav po gólu přebrala iniciativu, ale narážela na výborného Maxwella. K vyrovnání hostům nepomohly ani dvě přesilovky za sebou, protože Žejdl tečoval kotouč těsně vedle a Hykovu akci zastavil pardubický gólman.

Nepříjemný moment potkal v 15. minutě domácího Tomáška, který při pádu do střely schytal ránu pukem do hlavy, ovšem po chvíli se oklepal a pokračoval ve hře. Dynamo mohlo navýšit skóre po Havlíkově návratu z trestné lavice, ale Lukáš pokryl jak jeho střelu, tak dorážku Redenbacha. V závěru si hostující brankář poradil i s šancí exboleslavského Klimenty.

Hosté byli i ve druhé třetině střelecky aktivnější, ale stále troskotali na Maxwellovi. Když už ho dokázali překvapit, tak kotouč po Jonákově teči odskákal těsně vedle branky. Domácí se snažili využívat příležitosti k brejkům a po jednom takovém ve 29. minutě připravil Rolinek gólovou pozici Havlíkovi, který zblízka navýšil vedení Pardubic.

Žejdl v závěru dokonal obrat

Dynamo sice muselo čelit střelecké převaze soupeře, ale oproti minulým zápasům byla jejich hra mnohem uvolněnější a sebevědomější. Naopak Boleslavští se ve finální fázi trápili. Na Maxwellově neprůstřelnosti nic nezměnila ani přesilová hra, ve které Hyka z dobré pozice pálil jen do betonu a Urbanův pokus při vůbec největší příležitosti zastavilo břevno.

Na začátku třetí třetiny Pardubice nezužitkovaly svou první kompletní přesilovku v zápase a pak se děly velké věci. Slabší chvíle si poprvé v zápase vybral brankář Maxwell a domácí to stálo náskok. Střelou pod břevno nejprve ve 43. minutě snížil Látal a za 80 vteřin šťastnou trefou od mantinelu srovnal stav Urban.

S blížícím se závěrem třetí třetiny hrály oba týmy opatrněji a zápas pomalu směřoval do prodloužení. V posledních minutě ale přišel pro domácí šok. Mladá Boleslav šest vteřin před koncem otočila zápas ve svůj prospěch. Žejdl ujel do brejku, Maxwell jeho první střelu vyrazil, ale na dorážku už nestačil.

22. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 2:3 (1:0, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 3. P. Sýkora (Hubáček, Redenbach), 29. L. Havlík (Rolinek) - 43. M. Látal (Jan Hanzlík), 45. Urban (Jan Hanzlík, Trončinský), 60. Žejdl (Orsava). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 8017.
Pardubice: Maxwell - Ščotka, Schaus, Bokroš, Nedbal, Leduc, L. Havlík, Horyna - P. Sýkora, Redenbach, Hubáček - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Mallet (25. Panna), Tomášek, Bárta - M. Kaut, T. Kaut, F. Zadina. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.
Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, Voráček, Trončinský, Kučný, Jan Hanzlík, Kurka - Orsava, Žejdl, Jonák - Hyka, Urban, Lenc - M. Látal, Vampola, M. Látal - Pospíšil, Klepiš, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama