Hlavní obsah

Brno - Příbram 2:2Poslední Příbram remizovala v Brně a poprvé bodovala venku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Pilík (penalta) 0 : 1
37. Škoda 1 : 1
44. Škoda 2 : 1
80. Brandner 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Brna remizovali ve 14. ligovém kole s Příbramí 2:2. Dva góly Zbrojovky dal v závěru prvního poločasu Michal Škoda, který se dostal s deseti brankami do čela tabulky kanonýrů. Hosté vedli od 23. minuty po penaltě Tomáše Pilíka, vyrovnávací trefu zaznamenal v 80. minutě Patrik Brandner. Středočeši poprvé v sezóně bodovali venku, se sedmi body ale dál zůstávají v tabulce poslední. Zbrojovka remizovala už poosmé v ročníku a své čekání na vítězství prodloužila na pět kol.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Pilík z Příbrami (vlevo) a Michal Škoda z Brna.

Článek

Do sestavy Brna se po sedmitýdenní přestávce vrátil po doléčení zranění Štohanzl. Od jeho příchodu si trenér Habanec sliboval zvýšení útočné síly, jenže Zbrojovka v úvodní půlhodině zahrozila pouze jednou, když nepovedený centr Řezníčka od postranní čáry zaplachtil na břevno.

Tempo hry dlouho udávali hosté, jejichž akce zakládal nejčastěji aktivní Pilík. Příbram přitom ztratila hned v úvodu útočníka Mahmutoviče, který si při spurtu z vlastní poloviny poranil stehenní sval a nahradil jej Kacafírek. Z převahy hosté vytěžili úvodní gól. Po autovém vhazování se protáhl brněnskou obranou Rezek, kterého Šural srazil ve vápně a pokutový kop proměnil Pilík.

Brňané se probrali až v závěru poločasu, kdy v rozmezí sedmi minut Škoda otočil dvěma góly výsledek. Na vyrovnávací gól mu přesně nahrál ve 37. minutě Řezníček a po krátkém sprintu Škoda levačkou poslal míč přízemní střelou k tyči. Druhý gól pak dal hlavou po Štohanzlově rohu.

Příbram po změně stran vsadila na útočnou hru. Hned po přestávce zahrozil Pilík, jehož tvrdou střelu Melichárek vyrazil, v 51. minutě vyhlavičkoval míč z prázdné branky na poslední chvíli Hyčka. V 78. minutě zachránil opět Zbrojovku Melichárek, který vytáhl Divíškovu střelu z přímého kopu. Z následného rohového kopu se ale už podařilo Brandnerovi hlavou vyrovnat.

14. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - 1. FK Příbram 2:2 (2:1)
Branky: 37. a 44. Škoda - 23. Pilík z pen., 80. Brandner. Rozhodčí: Proske - Wilczek, Melichar. ŽK: Šural, Sedlák, Kijanskas - Pilík, Květ. Diváci: 2988.
Brno: Melichárek - Šural, Vraštil, Kijanskas, Lutonský - Polák (61. Lacko), Sedlák - Hyčka (86. Přichystal), Škoda, Štohanzl - Řezníček. Trenér: Habanec
Příbram: Hruška - Pecháček, Chaluš, Trapp, Divíšek - Krameš (73. Laňka), Květ - Brandner, Pilík (90. Majtán), Rezek - Mahmutovič (21. Kacafírek). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: