Hlavní obsah

Jablonec - Liberec 3:0Jablonec díky dvěma gólům Tecla vyhrál podještědské derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Tecl 1 : 0
47. Mihálik 2 : 0
61. Tecl 3 : 0
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou

Fotbalisté Jablonce zvítězili ve 14. ligovém kole nad Libercem nečekaně jasně 3:0. Skóre podještědského derby otevřel v nastavení první půle Stanislav Tecl, hned po pauze zvýšil střídající Ondřej Mihálik a po hodině hry se podruhé trefil opět Tecl. Liberec utrpěl v lize se svým rivalem nejvyšší porážku od února 2011, kdy duel skončil stejným výsledkem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký střelec Stanislav Tecl (uprostřed) se raduje se spoluhráči Ondřejem Mihálikem (vpravo) a Martinem Doležalem z branky proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Jablonec doma zvítězil po pěti zápasech a posunul se na osmé místo tabulky. Naopak účastník Evropské ligy Liberec získal z posledních čtyř kol jen dva body, utrpěl v soutěži nejvyšší porážku od červencové prohry 0:3 v Mladé Boleslavi a je až jedenáctý.

Jablonec vstoupil do souboje sousedů v tabulce aktivně a hned v druhé minutě měl gólovou šanci. Po Hybšově přihrávce ale Mehanovič z vyložené pozice vysoko přestřelil. Liberec neprožil ideální vstup do utkání i z dalšího důvodu, hned po třech minutách se totiž zranil útočník Baroš a místo něj naskočil do hry Markovič.

Další dobrou možnost měli domácí v deváté minutě, kdy obránce Coufal v poslední chvíli zablokoval Mehanovičovu dorážku. O tři minuty později zahrozili také Liberečtí, Navrátil ale po centru hlavičkoval těsně vedle. V 25. minutě měl opět blízko k vedoucí trefě Jablonec, jenže Doležal zakončil svůj únik ze strany ranou vedle.

Hrubý zlikvidoval penaltu Bartla

Na podmáčeném terénu se hrál velmi dobrý fotbal a Slovan od poloviny úvodního dějství přidal. Ve 38. minutě zastavil Kubista ve vápně faulem hostujícího Markoviče, jenže Liberec penaltu nevyužil, neboť Bartla vychytal brankář Hrubý.

Slovan dostal do pauzy ještě další, tentokrát gólovou ránu. V první minutě nastaveného času úvodní půle se domácí dostali do brejku, Tecl si pohrál s Pokorným a z úhlu střelou pod břevno otevřel skóre.

Hned po pauze přidal Jablonec druhý gól. Domácímu trenérovi dokonale vyšlo střídání, mladík Mihálik byl na hřišti jen dvě minuty, než se po Doležalově přihrávce prohnal kolem Latky a s pomocí břevna vstřelil svou šestou branku v ligové kariéře.

V 52. minutě šla Karafiátova tečovaná rána těsně vedle, ale jinak dál hrozili domácí. Pospíšila ještě vychytal Dúbravka, v 61. minutě však na hostující branku opět postupoval Tecl a pokusem mezi gólmanovy nohy zvýšil už na 3:0. Dvakrát v jednom ligovém duelu se trefil poprvé od února.

Čtvrtou branku mohl přidat Doležal, ale hosty podržel Dúbravka. V 79. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen liberecký Coufal a domácí si závěr derby vychutnali.

14. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Slovan Liberec 3:0 (1:0)
Branky: 45.+1 a 61. Tecl, 47. Mihálik. Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Peřina. ŽK: Mehanovič, Masopust - Coufal, Vůch. ČK: 79. Coufal. Diváci: 3054.
Jablonec: Hrubý - Masopust, V. Kubista, Hübschman, Hybš - Pospíšil (74. Trávník), Jiráček - Tecl (89. Bazal), Mehanovič (46. Mihálik), Hanousek - Doležal. Trenér: Klucký.
Liberec: Dúbravka - Coufal, Latka, Pokorný, Sýkora - Karafiát, Breite - Bartl (86. Bartošák), Ševčík, Navrátil (46. Vůch) - Baroš (5. Markovič). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: