Hlavní obsah

Jágr: Nejsem nadšený z toho, jak hrajeme

PHILADELPHIA

Hokejisté New York Rangers se na konci základní části NHL dostali do svízelné situace - jejich první vítězství v Atlantické divizi po 12 letech je v ohrožení a hlavní postava týmu Jaromír Jágr se pomalu loučí se ziskem Art Ross Trophy. Jeho rival Joe Thornton ze San Jose se ujal před posledními zápasy obou týmů o tři body vedení, které takřka celou sezónu držel Jágr.

Článek

Při sobotní čtvrté prohře za sebou, navíc s přímým konkurentem v boji o divizní titul Philadelphií, Jágr nebodoval vůbec. V šatně po zápase bylo vidět, že ho další nezdar mužstva mrzí. "Jágr byl v předcházejících 25 zápasech jasně nejlepší, mužstvo táhnul a dával góly," řekl zpravodaji ČTK Jágrův český spoluhráč Martin Straka.

Za to, že teď hvězda týmu neboduje, mohou podle něj i ostatní hokejisté. "Nedostane puk od útočníků ani od beků, má to těžké. Když mu nepomůžeme, sám to uhrát nedokáže. Je to spíš naše chyba, že mu puk nedáme a neuděláme mu místo, aby si šance udělal," dodal Straka.

Marodka se snad brzy vyprázdní

Před zápasy play-off každopádně Rangers příliš nepřesvědčili. "Pokud bysme o play-off bojovali teď, asi by se muselo obejít bez nás," citoval Jágra po zápase ve Philadelphii deník The New York Times. "Nejsem šťastný z toho, jak teď hrajeme. Je to jiná hra, než jakou jsme předváděli po většinu sezóny. Doufám, že je to jen těmi zraněními," připomněl Jágr rozsáhlou marodku mužstva.

Ta by snad už ale neměla mít dlouhého trvání. Ve Philadelphii už hrál Marek Malík, další obránce Darius Kasparaitis by se měl do sestavy zapojit v úterý. Stejně jako brankář Henrik Lundqvist. Naopak proti Ottawě ještě budou chybět útočníci Martin Ručinský a Steve Rucchin. "Máme teď takovou krizi, ale musíme přes to přejít," řekl ČTK Malík.

Straka: Vsadím na nás tisíc dolarů

"Nechci hledat výmluvy, ale zraněné hráče z našich prvních dvou útoků je moc těžké nahradit," tvrdí Jágr. "Nemáme moc hráčů, co dokáží střílet góly. A když některé z nich ztratíme plus ještě kluky z obrany, tak to pro nás není jednoduché," dodal český útočník.

Straka je ale optimista. "Myslím, že nehrajeme zas tak špatně. Možná to vypadá zle z hlediště, ale na ledě je vidět, že nějaký tlak máme, že si uděláme šance, i když teď nedáváme góly," řekl. I když si podle něho na Rangers "nikdo nevsadí", sám si je formou svého týmu natolik jistý, že si na něj vsadí "aspoň tisíc dolarů".

Reklama