Hlavní obsah

Sparta - Litvínov 3:0Hloupá Kokešova chyba nasměrovala Spartu k triumfu nad Litvínovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Hlinka 1 : 0
51. Kumstát 2 : 0
52. Čajkovský 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Obrovská minela litvínovského obránce Kokeše, který pouhých devět vteřin před koncem druhé třetiny za bezbrankového stavu doslova vnutil gól Jaroslavu Hlinkovi, nasměrovala hokejisty Sparty ve 24. extraligovém kole za třetí výhrou v řadě. Pražané v závěrečné třetině přidali další dva zásahy, Vervu tak i díky jistému Tomáši Pöpperlemu v brance, který udržel druhé čisté konto v sezóně, porazili 3:0. Litvínovští na úvod čtyřzápasové venkovní série zaznamenali teprve třetí porážku z posledních osmnácti duelů.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Litvínovský Jakub Černý se snaží ohrozit Tomáše Pöpperleho v bráně Sparty, situaci mu znepříjemňují Jan Švrček (vlevo) a Jan Piskáček.

Článek

Přestože na úvodní branku čekalo více než devět tisícovek přítomných fanoušků téměř čtyřicet minut, nehrál se vůbec neatraktivní a defenzivní hokej. Svými výkony ovšem hráče v poli převyšovali oba gólmani - sparťanský Pöpperle, který v listopadu poprvé nastoupil od začátku, i Janus na straně druhé.

O něco nebezpečnější byla v prvním dějství přeci jen Verva, která se prezentovala aktivním napadáním a výborným bruslením. Nebezpečné střely Trávníčka i Reichla po gólech volaly, ještě větší tutovkou však v dvanácté minutě pohrdl Lukeš, který promáchl před zcela odkrytou brankou.

Po první změně stran se však obraz hry postupně začal měnit a sparťané začínali hrozit čím dál častěji. Před Janusem osamocenému kapitánovi domácích Hlinkovi však při pokusu o bekhendovou kličku ujel puk a Cingelovu střelu z ideální pozice z mezikruží pak Janus fantasticky vyrazil lapačkou nad horní tyčku.

Když už se zdálo, že ani druhá dvacetiminutovka gól nepřinese, Spartě ho doslova vnutili sami Litvínovští. Konkrétně obránce Kokeš, který od pravého mantinelu nesmyslné poslal puk mezi kruhy, kde se ho zmocnil Hlinka a devět vteřin před koncem třetiny trefil mezeru mezi Janusovými betony.

S odpovědí mohl přijít Hübl, jeho dělovku ale ukryl do lapačky Pöpperle. A pak už přišel dvojitý úder Sparty. Dorážející Kumstát nejprve v 50. minutě zvýšil na 2:0, aby o 64 vteřin později Čajkovský překonal Januse za pomoci tyčky potřetí, čímž naděje Litvínova na bodový zisk zhasly definitivně.

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 40. J. Hlinka, 51. Kumstát (Uher), 52. Čajkovský (J. Hlinka, Nedomlel). Rozhodčí: Hribik, Pražák - Komárek, J. Ondráček. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 9328.
Sparta: Pöpperle - Piskáček, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Čajkovský, Nedomlel - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Uher, Cingel, A. Kudrna - Forman, Pech, Kumstát - Safin, Černoch, M. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, F. Pavlík, Z. Sklenička, Kokeš - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín