Hlavní obsah

Plzeň - Karlovy Vary 3:1Plzeň uspěla v západočeském derby a po dvou prohrách opět zabrala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Svoboda 1 : 0
14. Davídek 1 : 1
33. Lev 2 : 1
60. Kubalík 3 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 24. kole extraligy Karlovy Vary 3:1 a připsali si výhru i ve druhém západočeském derby této sezony. Domácí měli po celý zápas střeleckou převahu, ale vítěznou trefu Jakuba Lva ze 34. minuty pojistila až třetí trefa Dominika Kubalíka při karlovarské power play. Hosté tak po čtyřech předchozích utkáních poprvé nebodovali.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzenští hráči se radují z prvního gólu proti Karlovýcm Varům.

Článek

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a gólman Honzík zlikvidoval již během prvního střídání střelu Lva z bezprostřední blízkosti. Při hře čtyři na čtyři v páté minutě už se Indiáni radovali, když uzdravený kapitán Kratěna ideální křížnou přihrávkou připravil pohodlné zakončení Svobodovi.

Hosté sice drželi s Plzní krok bruslařsky, ale propadali v obranném pásmu. Kadlec ovšem po individuální akci zakončil z mezikruží jen doprostřed branky a nekrytý Sklenička pálil ze stejné pozice vedle.

Ve 12. minutě hráči Energie přečkali v oslabení šance Čerešňáka s Kubalíkem a za chvíli udeřili. Špatného střídání soupeře využil přesnou střelou z pravého kruhu Davídek a první extraligovou trefou vyrovnal. Probuzení hosté následně nevyužili přesilovku a před pauzou je skvělým zákrokem proti střele Kubalíka zachránil Honzík.

V prostřední části oba týmy zlepšily obranu, ale v polovině zápasu převzali iniciativu domácí. Kratěna ještě zblízka neskóroval, ale ve 33. minutě po Stachově zadovce pohodlně upravil na 2:1 Lev. Rychle odpovědět mohl během početní výhody Tuominen, Machovský ovšem vleže jeho dorážku zastavil. Poté hosté ubránili oslabení a před koncem druhé třetiny po rychlém brejku Davídek trefil z prostoru mezi kruhy levou tyč.

Na začátku závěrečné třetiny domácí nevyužili dvě přesilovky. Energii totiž během náporu domácích držel Honzík, který ve 49. stihl vyrazit i pokus Stacha mířící do odkryté branky. Hosté ve snaze vyrovnat otevřeli hru, nepotrestali však ani vyloučení Skleničky v 54. minutě a naopak při hře bez brankáře Kubalík pečetil třináctým gólem v sezoně plzeňskou výhru.

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. T. Svoboda (Kratěna), 33. Lev (Stach), 60. D. Kubalík (P. Kadlec) - 14. Davídek (Harant, Flek). Rozhodčí: Roman Svoboda, Pešina - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:6, navíc Pulpán (Plzeň) 10 min. Bez využití. Diváci: 4128.
Plzeň: Machovský - Čerešňák, Kvasnička, P. Kadlec, Moravčík, D. Sklenička, Pulpán, Němeček - T. Svoboda, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Preisinger, Lev - Hrnka, Stach, Kodýtek - Vondráček, Koreis, Vracovský. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, M. Rohan, Rýgl, Benák, Dvořák, Sičák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Gorčík, Kindl, Mullane - Flek, Gríger, Davídek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články