Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 3:4 SNPardubice dokázaly smazat tříbrankové manko a vyhrály v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Svoboda 1 : 0
21. Svoboda 2 : 0
22. Koreis 3 : 0
32. Nahodil 3 : 1
33. Tomášek 3 : 2
39. Redenbach 3 : 3
65. Sýkora (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vyhráli ve 25. kole v Plzni 4:3 po samostatných nájezdech a uspěli na jejím ledě poprvé od října 2013. Domácí sice ještě po polovině utkání drželi náskok 3:0, ale Dynamu se podařilo ještě do druhé přestávky tříbrankové manko smazat. Pozornou defenzívou dotáhli zápas až do nájezdů, v nichž jim zisk dvou bodů zajistil střelec Petr Sýkora.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Domácí se museli obejít bez nemocného kanonýra Kubalíka a Dynamu chyběl v sestavě nejproduktivnější hráč Rolinek. Po opatrném úvodu se podařilo v deváté minutě protlačit z rohu až před branku Svobodovi a nadvakrát překonal pardubického gólmana Kacetla. Vzápětí mohl zvýšit Johnson, po Stachově přihrávce od zadního mantinelu ale zblízka zakončil mimo. V 11. minutě dostal za faul na Kodýtka Čáslava trest na pět minut a do konce utkání.

Dlouhou početní výhodu Indiánů však hosté obětavě ubránili a naopak v závěru úvodní části gólman Machovský jen s obtížemi vyrazil táhlou střelu Martina Kauta. Záhy po zahájení druhé třetiny se prokličkoval k zakončení Kratěna a po Kacetlově zákroku Svoboda pohodlně dorazil puk do sítě. Navíc ve 22. minutě Dynamo selhalo ve vlastní přesilovce a Svoboda při přečíslení dvou na jednoho připravil ideální přihrávkou Koreisovi trefu na 3:0.

Indiáni poté pokračovali v náporu, ale po polovině utkání dotáhl svoji akci po pravé straně až před branku Nahodil, Machovskému kotouč vypadl a padající Lev si nešťastně dal vlastní gól. Rychle mohl odpovědět ve 33. minutě jen doprostřed branky mířící Vondráček, ale z protiútoku 73 vteřin po trefě Nahodila snížil tvrdou střelou z pravého kruhu na 3:2 Tomášek.

Následně znovu převzali iniciativu domácí, ale pozorný Kacetl zlikvidoval šance Lva i Kratěny a krátce před druhou sirénou po přihrávce Malleta od levého mantinelu vyrovnal přesnou tečí pod břevno na 3:3 Redenbach.

Na začátku třetí třetiny Kacetl zachránil svůj tým při kličce před brankou zapomenutého Kratěny i pokusu Indráka a hosté také přečkali dvě oslabení. Hráči Dynama pozorně bránili lépe bruslící domácí a podařilo se jim dotáhnout utkání do prodloužení.

V něm vyrazil bombu Šcotky Machovský a jeho protějšek Kacetl si poradil s volejem Indráka po akci dvou na jednoho. Bonusový bod zajistil Pardubicím vítězným nájezdem Sýkora a dokonal tím obrat ve skóre.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 3:4 po sam. nájezdech (1:0, 2:3, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. T. Svoboda (Kracík), 21. T. Svoboda (Kratěna, Johnson), 22. Koreis (T. Svoboda, Moravčík) - 32. Nahodil, 33. Tomášek (Schaus), 39. Redenbach (Mallet), rozhodující sam. nájezd P. Sýkora. Rozhodčí: R. Polák, Hejduk - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 1:2, navíc Čáslava (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3547.
Plzeň: Machovský - Čerešňák, Kvasnička, P. Kadlec, Moravčík, D. Sklenička, Pulpán - Kratěna, Kracík, T. Svoboda - Indrák, Stach, Johnson - Kodýtek, Preisinger, Lev - Vondráček, Koreis, Hrnka. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Pardubice: Kacetl - Schaus, Ščotka, Nedbal, Čáslava, Leduc, Bokroš, L. Havlík - P. Sýkora, D. Tomášek, Hubáček - Klimenta, Nahodil, M. Kaut - Mallet, Redenbach, Panna - F. Zadina, T. Kaut, Poulíček. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Reklama

Související témata: