Hlavní obsah

Vítkovice - Olomouc 3:1Vítkovice v moravském derby udolaly Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Skladaný 0 : 1
25. Roman 1 : 1
45. Zdráhal 2 : 1
51. Baranka 3 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic porazili v 25. kole extraligy Olomouc 3:1 a v derby dvou moravských týmů zabodovali poosmé v řadě. Domácí rozhodli zápas až dvěma góly v třetí části, o které se postarali Patrik Zdráhal a Ivan Baranka. Hanáci utrpěli šestou prohru z posledních sedmi kol, venku si připsali osmou porážku za sebou a od návratu do extraligy v roce 2014 na ostravském ledě z pěti utkání ještě nezískali ani bod.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost vítkovických hráčů z gólu - ilustrační foto.

Článek

Moravský souboj přinesl už tradičně urputný a defenzivní souboj. Ráz zápasu ještě umocnil vedoucí gól Olomouce, který dal v sedmé minutě v přesilové hře Skladaný. Puk zblízka propašoval po ledě za Bartošáka a videorozhodčí ještě přezkoumali, zda kotouči za čáru nepomohl bruslí.

Hosté se ještě více zaměřili na vykrývání středního pásma a mělo to svůj efekt, protože domácí se do šancí dostávali jen sporadicky. Jejich pozici mohl ještě zhoršit exvítkovický Strapáč, jenže ve 14. minutě z mezikruží pálil pouze do tyčky.

Protože Vítkovice měly značný problém prosazovat se kombinačně, zjednodušovaly hru na nezbytné minimum. Po nahození před bránu se v jedné z nemnoha příležitostí zjevil Szturc, ale odražený puk z otočky poslal těsně vedle tyčky.

Dlouho vypadalo dobývání hanácké svatyně marně. Až ve 25. minutě Olomouc nechala nabrat velkou rychlost Romanovi, který se zprava prokličkoval na kruh a švihem pod horní tyčku překonal Konráda.

Hosty tím ale od jejich defenzívní taktiky neodlákal a žádný větší nápor Ostravanů se ani pak nekonal. Čekání na brejky se naopak mohlo vyplatit soupeři. Strapáč po akci v přečíslení v přesilovce mezi kruhy těsně přestřelil a v závěru druhé části s dalším kontrem dvou na jednoho nenaložil gólově ani Knotek.

Zápas rozhodl důraz před brankou. V něm v závěru kralovaly Vítkovice. Zdráhal ve 45. minutě po velké skrumáži před Konrádem dorazil puk do sítě a domácí vedli. Devět minut před koncem je definitivně uklidnil Baranka, který z druhé vlny příklepem prostřelil Konráda potřetí.

Olomouc ještě v závěru při hře šest na čtyři domácí zamkla, ale mohutný tlak se rozbil o Bartošáka, který ránu Juraje Mikúše vytlačil na břevno a chytil i Ostřížkovu střelu zblízka.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 25. O. Roman (Baranka), 45. P. Zdráhal (Sloboda, Tybor), 51. Baranka (Kucsera, Kolouch) - 8. Skladaný (Laš). Rozhodčí: T. Horák, Hribik - Frodl, Zíka. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 5293.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Urbanec, Výtisk, D. Krenželok - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Szturc, Kolouch, Kucsera - Tomi, Hudeček, E. Němec - P. Zdráhal, Illéš, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Rašner, J. Galvas - Skladaný, J. Knotek, Laš - T. Mikúš, J. Mikúš, Holec - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články