Hlavní obsah

Brno - Chomutov 3:0Kometa zdolala Chomutov a ukončila čekání na plný bodový zisk

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Čermák 1 : 0
15. Zaťovič 2 : 0
27. Vincour 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno porazili v 25. kole extraligy Chomutov 3:0 a ukončili pět zápasů trvající čekání na plný bodový zisk. Naopak Piráti vyšli po předcházejících čtyřech vítězstvích poprvé naprázdno a poprvé v tomto ročníku nevstřelili gól. Brankář Brna Karel Vejmelka udržel podruhé v sezoně čisté konto. Kometa dnešním úspěchem oslavila 63. výročí od historicky prvního zápasu v nejvyšší soutěži, který odehrála 27. listopadu 1953.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Leoš Čermák a Marek Kvapil z Brna po vstřelené brance proti Chomutovu.

Článek

Chomutov povzbuzený předcházejícími výhrami se pustil do otevřené útočné partie. Ovšem doplácel na chyby. Hned v první minutě se po nedorozumění zadáků dostal do sólového nájezdu Kvapil, jeho střelu stačil brankář Laco vyrazit. Kometa se dostávala jen pomalu do tempa. Problémy měla s přechodem do protiútoků i na nepřesné souhře. Aktivně hrající Piráti se dostali dvakrát do vyložených šancí. V deváté minutě si v těsném sledu neporadili s brankářem Vejmelkou Kämpf ani Tomica.

Naopak o minutu později udeřila Kometa. Kvapil našel kolmou přihrávkou našlápnutého Čermáka, který přesnou střelou k tyči otevřel skóre. Od tohoto okamžiku už převzali domácí hokejisté režii zápasu do svých rukou. K navýšení náskoku jim pomohla hrubka brankáře Laca, který se snažil za brankou rozehrát kotouč. Jeho úmysl vystihl Vojtěch Němec, po jehož přihrávce v 15. minutě přidal Zaťovič druhý gól.

Piráti se ve druhé třetině dostali pod obrovský tlak soupeře. Navzdory jednoznačné převaze se ale Kometa prosadila pouze jednou. Při přesilovce skóroval Vincour. Další střelecké palbě statečně odolával brankář Laco, který kryl i další Kvapilův nájezd.

Kometa si udržovala i v poslední třetině převahu. I když oproti předcházejícímu dějství tempo opadlo, měli Brňané režii pevně ve svých rukou a soupeři nedali možnost zkorigovat výsledek.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Piráti Chomutov 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. L. Čermák (M. Kvapil, Dočekal), 15. Zatovič (V. Němec), 27. Vincour (Zaťovič, Štencel). Rozhodčí: R. Čech, Pešina - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Vejmelka - Kováčik, Gulaši, F. Král, Štencel, Trška, Malec, od 21. navíc Vágner - H. Zohorna, V. Němec, Zaťovič - Miklík, Vincour, M. Kvapil - Dočekal, L. Čermák, J. Káňa II - Dostálek, Nečas, R. Zohorna - Dymáček. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.
Chomutov: Laco - Flemming, Kudělka, Valach, Skinner, J. Mrázek, Dlapa, Havel - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, Šťovíček, Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Račuk, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: