Hlavní obsah

Barcelona - Real Madrid 1:1Série Bílého baletu nekončí, v Barceloně ho v poslední minutě zachránil kapitán Ramos

Barcelona
Aktualizováno

Velká série madridského Realu nekončí, ba naopak se natáhla na 33 soutěžních zápasů. Ani první El Clásico sezóny totiž Bílý balet neprohrál, neboť na barcelonském Camp Nou odvrátil v poslední minutě kapitán hostů Ramos prohru a hlavou vyrovnal. Barcelona, která šla po přestávce do vedení zásluhou Suáreze, tak krutě doplatila na selhání Neymara a Messiho ve vyložených šancích. Po čtrnáctém kole španělské ligy tak ztrácí na vedoucí Real dál šest bodů.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Sergio Ramos z Realu Madrid po vyrovnávací brance proti Barceloně.

Článek
Fotogalerie

Těžko se mohly rodit šance. Natož aby na Camp Nou padaly góly. Šlo o moc, takže navrch měla oboustranná opatrnost a úpěnlivá snaha vyvarovat se i sebemenší chyby. Proto domácí útočný trojzubec Suárez, Messi, Neymar musel počítat s tím, že nedostane centimetr prostoru, ba ani desetinu vteřiny, což samozřejmě platilo i pro Ronalda, Benzemu a spol. v dresu Realu.

Marně hvězdy El Clásica rozhazovaly rukama, čertily se, ukazovaly rozhodčímu soupeřovo držení. Gómez nechal hru plynout a bylo tudíž na aktérech, aby si s bráněním všemi prostředky poradili sami. Messi tudíž za celou první půli ohrozil Navasovu bránu jen slabou střelou z trestného kopu, Benzemova rána pak k Ter Stegenovi vůbec neprošla, se dvěma pokusy Ronalda si Němec mezi domácími tyčemi poradil.

Barcelona byla sice aktivnější a měla míč častěji pod kontrolou, i před šestnáctkou Realu se dokázala usadit a kombinovat, ale její statické hře scházelo zrychlení, moment překvapení a hlavně finální přihrávka, takže Bílý balet držel s přehledem čisté konto.

A protože ani jeden z týmů si nevymodlil penaltu, i když se jí dožadoval a sudí ji pískat mohl, na gól čekaly v první půli vyprodané ochozy marně.

Až po přestávce nabral zápas grády... Při trestném kopu si totiž domácí hvězdy Messi s Nemyarem vyměnily role a Brazilec se jako exekutor osvědčil. Poslal do šestnáctky parádní centr, Varane neuhlídal Suáreze a ten hlavou skóroval.

Vedení samozřejmě Barceloně pomohlo, neboť Real, v jehož sestavě pochopitelně chyběl zraněný Bale, byl nucen hru otevřít. Kataláncům se tak konečně otvíral prostor, který celý první poločas hledali sice vytrvale, ale marně. Návrat kapitána Iniesty, který pro zranění dlouho absentoval a proti Realu na poslední půlhodinu nastoupil, jim k tomu samozřejmě pomohl. Kolem Iniesty se začala hra točit, on rozděloval balóny, dovedl podržet míč a včas najít spoluhráče.

Neymar měl v 68. min. skutečně obrovskou šanci zápas rozhodnout, Messi po skvostné přihrávce Iniesty osm minut před koncem rovněž, ale první z domácích hráčů bránu přestřelil a druhý ji minul.

Barcelonu to nakonec moc a moc mrzelo. Kapitán Realu Ramos sice tři minuty před koncem hlavičkoval těsně nad břevno, ale v poslední minutě využil uklouznutí Mascherana a hlavou přece jen skóre srovnal a odvrátil prohru.

V nastaveném čase ještě mohli domácí strhnout výhru na svou stranu, ale Casemiro míč vyhlavičkoval z prázdné brány, takže Bílý balet slavil.

Španělská fotbalová liga - 14. kolo:
Barcelona - Real Madrid 1:1. Branky: 53. Suaréz - 90. Ramos. Rozhodčí: Gómez - Cebrián, Núněz. ŽK: Neymar, Suárez, Busquets - Isco, Caravajal. Diváci: 98 485. Poločas 0:0.
Granada - FC Sevilla 2:1 (27. Pereira, 56. Lomban - 90.+4 Ben Yedder z pen.)
Leganés - Villarreal 0:0
20:45 Atlético Madrid - Espaňol Barcelona

Reklama

Související témata: