Hlavní obsah

Zlín - Karlovy Vary 1:0Zlín po osmi porážkách zabral, přetlačil Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Bukarts 1 : 0
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili v utkání 26. kola v souboji dvou celků ze dna extraligové tabulky Karlovy Vary těsně 1:0. Berani tak utnuli šňůru sedmi utkání bez bodu a celkem osmizápasovou sérii porážek. O jejich úspěchu rozhodl ve 25. minutě útočník Roberts Bukarts.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Roberts Bukarts (vlevo) a Antonín Honejsek ze Zlína se radují z gólu proti Karlovým Varům.

Článek

Nová trenérská dvojice Beranů si připravila na domácí premiéru nečekaný lektvar. Pohromadě nezůstala ani jedna lajna, například Bukarts, jeden z největších tahounů ofenzivy týmu, putoval až do třetí lajny. Naopak v prvním útoku se seskládali dva hráči, kteří se do Zlína dostali z WSM ligy - Šťastný a Říčka.

A tah to byl dobrý. Právě třetí lajna si vytvořila první velkou šanci, proti Bukartsovi ale skvěle zasáhl Honzík. Ten byl oporou svého celku, domácí se totiž snažili svůj bídný střelecký účet, který čítal pouhé čtyři góly za posledních sedm zápasů, vylepšit tím, že pálili z každé možné pozice. Skóre však bylo po první části bezbrankové i po možnosti Kubiše a neproměněné "tutovce" Marušáka.

Začátek druhé třetiny ale už úspěch pro třetí zlínský útok přinesl: Kubiš tělem odstavil rozehrávajícího hráče Varů, Honejsek jej vzal a našel před brankou volného Bukartse, který elegantně zakončil pod horní tyč.

Následně mohli hosté hrát přesilovou hru, Gorčík se ale sportovně přiznal, že upadl sám. I tak se domácí dopustili vzápětí dvou faulů, jenže krátkou početní výhodu pět na tři Energetici nezužitkovali. Šance střídala šanci. A opět u toho byla nově stvořená třetí zlínská formace - Kubiš ani Honejsek ale druhý gól domácích nepřidali.

Ve 34. minutě Berani přežili klinickou smrt. Během deseti vteřin hosté pálili snad pětkrát do zcela rozhozené obrany domácích, vyrovnat se jim ale nepovedlo.

Fantastické výkony předváděli oba brankáři i ve třetí části. Víc práce měl Kašík, který nepřestával udivovat všechny přítomné. Občas musel být na pozoru i Honzík, pokus Honejska ale ukryl v lapačce. Sólo Holíka zase skončilo mimo tři tyče.

Tři minuty před koncem mohli Západočeši hrát přesilovku, Machovec ale při ponechané výhodě sevřel puk a vyloučen byl také. I při hře čtyři na čtyři ale hosté rozjeli kolotoč plný šancí. To mohlo vyvrcholit po neobvyklém vyloučení Veselého za hákování v přerušené hře, jenomže ze hry šest na čtyři sešlo již za čtyři sekundy, když Skuhravý fauloval hned na buly. Berani tak po více než pěti týdnech vyhráli doma.

26. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 25. Bukarts (Honejsek, Kubiš). Rozhodčí: Čech, Pražák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 11:8. Bez využití. Diváci: 3358.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Bořuta, Žižka - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - J. Ondráček, Roman Vlach, O. Veselý - Bukarts, Honejsek, Kubiš - Šlahař, Popelka, Gago. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.
Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, Sičák, M. Rohan, Benák, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - Stloukal, Mullane, D. Kindl - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Reklama

Související témata: