Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 2:1Sparta si připsala šestou výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Klimek 1 : 0
53. Svoboda 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty porazili v 26. kole extraligy Plzeň 2:1, připsali si šestou výhru v řadě a posunuli se na páté místo tabulky. Gólem a asistencí se na tom podíleli Lukáš Klimek a Petr Vrána. Plzeň po dnešní prohře klesla na jedenácté místo.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaroslav Hlinka (vlevo) asistuje u prvního gólu Sparty před plzeňským brankářem Matějem Machovským.

Článek

Druhé ze série tří domácích utkání Sparty bylo v úvodu hodně opatrné a na rozdíl od předešlého souboje s Brnem byli vcelku klidní a tiší i fanoušci. Více vzruchu přinesla až 11. minuta, kdy se Pražané dostali do vedení.

Za Machovského zády skončila tečovaná Mikušova střela od modré. Za autora branky byl označen Klimek, jenž se tak dočkal druhé trefy v sezoně a mezi střelce se zapsal téměř po dvou měsících. Vyrovnat mohli Kubalík, který se po nemoci vrátil do plzeňské sestavy, či Čerešňák, pozorný Pöpperle ale oba pokusy při přesilovce hostů bez problémů vyrazil.

Hned v úvodu druhé třetiny zahrozil Vrána a předznamenal nápor domácích. Indiáni sice následně přečkali oslabení, Machovský zlikvidoval šanci Martina Procházky, ale v 25. minutě již kapituloval podruhé. Prostřelil jej Vrána.

Západočeši si následně vzali oddechový čas, aktivitu Sparty ale nezastavili. Krátce po jeho skončení zahrozil po přečíslení tři na jednoho Kumstát, při Mikušově trestu trefil Vrána tyč. Až poté byli nebezpeční i hosté, Pöpperle ale přesilovkový tlak Plzně ustál. Nepřekonal jej ani dorážející Svoboda, jenž nastřelil jen tyč.

Útočník Západočechů se ale nakonec gólu dočkal. V 53. minutě využil Kracíkovu přihrávku i volný prostor před brankou Sparty a duel zdramatizoval. Pöpperle tak poprvé v sezoně proti Plzni kapituloval, předchozí vzájemný zápas totiž Pražané vyhráli na soupeřově ledě 5:0. Vyrovnat se ale již hostům nepodařilo.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Klimek (J. Mikuš, P. Vrána), 25. P. Vrána (Klimek, Barinka) - 53. T. Svoboda (Kracík, Kratěna). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 7036.
Sparta: Pöpperle - Piskáček, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Gernát, Nedomlel, Barinka - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Uher, Cingel, A. Kudrna - Forman, Pech, Kumstát - M. Procházka, Černoch, O. Procházka. Trenéři: Kalous a Moták.
Plzeň: Machovský - Čerešňák, Kvasnička, P. Kadlec, Moravčík, D. Sklenička, Pulpán, Němeček - Kratěna, Kracík, T. Svoboda - Indrák, Stach, D. Kubalík - Johnson, Preisinger, Lev - Vondráček, Koreis, Hrnka. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata: