Hlavní obsah

Manchester City - Chelsea 1:3Chelsea otočila vypjatý zápas s Manchesterem City a vládne tabulce. Arsenal neztratil

Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea ve 14. kole anglické ligy otočili zápas na hřišti Manchesteru City a vyhráli 3:1. V soutěži si připsali už osmou výhru za sebou a vedou tabulku o tři body před Arsenalem. Ten vyhrál 5:1 na hřišti West Hamu především díky hattricku Alexise Sáncheze v rozmezí 14 minut.

Foto: Phil Noble, Reuters

Sergio Agüero z Manchesteru City dostal v závěru utkání s Chelsea červenou kartu od sudího Anthonyho Taylora.

Článek
Fotogalerie

Manchester byl přitom proti Chelsea dlouho lepší a dostal se v závěru poločasu do vedení po smolné vlastní brance Garryho Cahilla. Ten pak v úvodu druhé půle chybu napravil a vykopl z brankové čáry střelu Sergia Agüera. Navíc v 57. minutě byl v jasné šanci Kevin De Bruyne, ale ve skluzu trefil jen břevno zcela odkryté branky.

Místo toho za tři minuty dostal Diego Costa dlouhý pas, zpracoval si ho hrudí do protipohybu obránce a propálil domácího gólmana. O deset minut později hosté předvedli brejk, Diego Costa našel Williana a ten rozhodl. A v poslední minutě Chelsea přidala třetí gól zásluhou Hazarda po dalším brejku. Hosté v gól proměnili své úvodní tři střely na branku Manchesteru.

Domácí hráči prohru neunesli a v nastavení nejprve Agüero ostře fauloval Davida Luize a byl vyloučen, což znamená, že nejlepší střelec týmu bude kvůli trestu chybět v dalších zápasech. Navíc při následné roztržce byl vyloučen i druhý domácí hráč Fernandinho, který chytil pod krkem Cesca Fábregase.

Manchester City po sedmi a půl letech doma prohrál ligový zápas, ve kterém vedl. Naposledy se mu to stalo v dubnu 2009 s Fulhamem. "Prohráli jsme jen kvůli tomu, že jsme neproměnili šance. K výkonu ale musím svým hráčům pogratulovat," prohlásil kouč City Josep Guardiola.

Arsenal poprvé rozebral obranu West Hamu ve 24. minutě, kdy se Sánchez prosmýkl kolem obránce a přihrál před prázdnou branku Mesutu Özilovi. Další branky padly až v poslední dvacetiminutovce a znovu u toho byl Sánchez.

Chilský útočník se trefil z ostrého úhlu a o chvíli později i z hranice pokutového území. West Ham sice vzápětí snížil, ale hned za minutu vrátil tříbrankové vedení hostům Alex Oxlade-Chamberlain a za další dvě minuty završil Sánchez hattrick pohlednou akcí zakončenou lobem. S 11 góly se dotáhl na Diega Costu v čele tabulky střelců.

V trápení pokračuje mistrovský Leicester, který tentokrát prohrál 1:2 na hřišti dosud posledního Sunderlandu a body ztratil pošesté za sebou.

Útočník Christian Benteke z Crystal Palace oslavil dnešní šestadvacáté narozeniny ve velkém stylu a dvěma góly zařídil výhru 3:0 nad Southamptonem. Při prvním byl odměněn za aktivní napadání, gólman ho trefil při odkopu a Benteke už jen uklidil míč do prázdné branky.

Po dvou gólech vstřelili i Harry Kane a Cristian Erikson z Tottenhamu, kteří zařídili výhru 5:0 nad Swansea.

Fotbalisté West Bromwiche znovu ukázali svou silnou zbraň v podobě rohových kopů, z nichž skórovali už posedmé v sezoně. Tentokrát jim to pomohlo k výhře 3:1 nad Watfordem, který naopak poosmé v sezoně z rohu inkasoval.

Anglická fotbalová liga - 14. kolo:
Manchester City - Chelsea 1:3 (45. vlastní Cahill - 60. Diego Costa, 70. Willian, 90. Hazard)
Crystal Palace - Southampton 3:0 (33. a 85. Benteke, 36. Tomkins)
Stoke - Burnley 2:0 (20. Walters, 35. Muniesa)
Sunderland - Leicester 2:1 (64. vlastní Huth, 77. Defoe - 80. Okazaki)
Tottenham - Swansea 5:0 (39. z pen. a 49. Kane, 70. a 90.+2 Eriksen, 45.+1 Son Hung-min)
West Bromwich - Watford 3:1 (16. Evans, 34. Brunt, 90.+1 Phillips - 61. Kabasele)
West Ham United - Arsenal 1:5 (83. Carroll - 72., 80. a 86. Sánchez, 24. Özil, 84. Oxlade-Chamberlain)

Reklama

Související témata: