Hlavní obsah

Dukla - Slovácko 2:3Žolík Zajíc přišel a za pár minut obral Duklu o body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Néstor 1 : 0
30. Tetteh 1 : 1
43. Olayinka 2 : 1
80. Koné 2 : 2
82. Zajíc 2 : 3
Záznam online reportáže

Góly afrických legionářů Tetteha a Koného a trefa žolíka Zajíce navrch pomohla fotbalistům Slovácka k výhře na pražské Julisce a nakonec klidné ligové zimě. Střídající Zajíc totiž přišel, za pět minut nahrál na vyrovnávací branku a poté přidal sám třetí. Pro domácí Duklu tak měl podzimní epilog hořkou příchuť. Dvakrát v zápase 16. kola vedla, nastřelila břevno, zmařila dvě velké šance a odešla opět poražena. Znovu tak potvrdila, že na Julisce se jí nevede, neboť po porážkách s Plzní a Slavií musela překousnout třetí prohru v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Stanislav Levý a Tomáš Břečka oslavují vítězství nad Duklou.

Článek

První slibnou šanci ještě Néstor pohrdl, druhou však zužitkovat musel. Čajič ho ke skórování doslova vyzval a on sám před gólmanem Hečou perfektní přihrávku zužitkoval. Dukle tak na zmrzlé a liduprázdné Julisce nahrávalo od samého začátku všechno... Vedla, nikam nemusela spěchat, svým kombinačním fotbalem mohla čekat na další příležitosti.

Svůj klid a bohorovnost ale místy přeháněla, takže Slovácko se z rychlého úderu probralo a přebralo aktivitu. Jeho snažení však bylo platonické, neboť zmíralo na spoustě nepřesností, zdlouhavosti a dopředu signalizovaných přihrávkách. I Košútův centr z této sorty byl, takže domácí obránci ho jen se zájmem sledovali. Vysoký ghanský mladík Tetteh ale za balónem šel a měl tudíž čas i prostor, aby hlavičkoval přesně a srovnal skóre.

Pro Pražany trochu šok, z něhož se notnou chvíli probírali. Až před přestávkou zabrali, vynutili si sérii rohových kopů a jeden z nich zužitkovali. Nejprve se sice rozčilovali, že sudí Franěk nechtěl vidět jasnou ruku Koného v šestnáctce, vzápětí však přece jen s notnou dávkou štěstí dali druhý gól. Olayinka sice vůbec nevěděl, jak míč trefil, podstatné pro něho a Duklu ovšem bylo, že skončil v síti.

Hned po přestávce mohla Dukla udeřit potřetí, ale hlavičkující Čajič bránu minul, pak zase udržel Slovácko při životě gólman Heča. Nejdřív vyrazil pokus Néstora na břevno, vzápětí reflexivně zlikvidoval dorážku Olayinky.

Zmařených šancí Dukla v závěru hodně litovala. Slovácko totiž v poslední čtvrthodině viditelně přidalo a během dvou minut výsledek otočilo. Koné nejprve po přihrávce střídajícího Zajíce vyrovnal, aby vzápětí sám skóroval potřetí a zápas rozhodl. Prostě žolík k pohledání.

Dukla Praha - 1. FC Slovácko 2:3 (2:1)
Branky: 12. Néstor, 43. Olayinka - 30. Tetteh, 80. Koné, 82. Zajíc Rozhodčí: Franěk - Vysloužil, Vlček. ŽK: Hanousek, Považanec, Olayinka - Havlík, Koné. Diváci: 542.
Dukla: F. Rada - Kušnír, Štetina, Bezpalec, Miloševič - Hanousek, Tetour (69.Juraška), Považanec - Olayinka, Néstor, Čajič (877. Beauguel). Trenér: Hynek.
Slovácko: Heča - Šimko, Rada, Šumulikoski, Košút, Břečka - Hlúpik (59. Diviš), Havlík, Machalík (65. Ťok), Tetteh (75. Zajíc) - Koné. Trenér: Levý.

Reklama

Související témata: