Hlavní obsah

Hadamczik doplňuje tým, ale už taky škrtá v přípravě na MS

ŽILINA

Sedm českých hokejistů z NHL se dostaví v neděli večer na pražský sraz národního mužstva, s nímž v přípravě na světový šampionát po čtvrtečním utkání v Žilině už nepokračují brankář Mensator, obránci Richter, Philipp, Marušák a útočníci Hřebejk, Polanský, Aleš Padělek.

Článek

"Udělal jsem první výraznější škrt během přípravy, ale za těch sedm vyřazených máme připraveno výrazné doplnění. Nejen o posily z NHL, ale i z evropských lig," sdělil Právu ve čtvrtek reprezentační kouč Alois Hadamczik a potvrdil, že ze zámoří se k týmu připojí obránci Radek Martínek z Islanders, Martin Škoula z Minnesoty, Lukáš Krajíček z Floridy a Zbyněk Michálek z Phoenixu. Do útoku se pak budou hlásit dva spoluhráči z Columbusu David Výborný s Jaroslavem Balaštíkem a také Patrik Štefan z Atlanty.

"S hráči ze zámoří jsme se osobně domluvili, pouze Martínka se nepovedlo zastihnout. Má ale od nás vzkaz na záznamníku a přes agenta sliboval příjezd," doplnil Hadamczik. Z hráčů působících v Evropě se nově na reprezentačním soustředění pozítří ohlásí i brankář Tomáš Pöpperle, jenž získal německý titul s Eisbärenem Berlín, obránce Martin Ševc z mistrovského Färjestadu a útočník Petr Tenkrát z finského Oulu.

Hamr se připojí ve Stockholmu

"Všichni hráči, kteří s námi budou od neděle trénovat v Praze, poletí i na turnaj do Stockholmu, který začínáme ve středu s domácími Švédy. Přímo v dějišti posledního klání Euro Hockey Tour se k mužstvu ještě připojí další obránce Radek Hamr. Soupiska smí obsahovat až třicet jmen," připomněl Hadamczik, jenž se chystá do přípravy pozvat i pět finalistů domácí extraligy, ale jejich jména sdělí až po konci play-off.

Pro šampionát v Rize má kouč přislíbenou i účast obránce Tomáše Kaberleho z Toronta. "Jsme však domluveni, že do Švédska s námi nepojede, protože přiletí domů až 28. dubna a dostane čas v klidu se připravit," uvedl Hadamczik, jenž musel některé posily z NHL oželet kvůli jejich zdravotním obtížím. "Olesz má vážné potíže s kolenem, Melichar musí na operaci kýly a Kleslu dlouhodobě trápí třísla, takže tito tři jsou pro šampionát ztraceni," doplnil trenér.

Nevzdává se však naděje na zlepšení stavu bolavé kyčle u Čajánka a stál by také o Vrbatu, jenž však bere antibiotika. "S oběma si ještě příští týden promluvím, místo v týmu bych pro ně měl. Mladíkům Barinkovi a Klepišovi pokračuje sezóna na farmách," uzavřel výčet.

Reklama