Hlavní obsah

Bournemouth - Liverpool 4:3Liverpool promarnil vedení o dva góly. Na první Chelsea ztrácí čtyři body. Manchester United jen remizoval

Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu v anglické lize promarnili dvougólové vedení a s Bournemouthem prohráli 3:4. Tým trenéra Jürgena Kloppa tak prohrál po předchozích jedenácti zápasech bez porážky za sebou a na třetí příčce ztrácí stejně jako čtvrtý Manchester City jeden bod na druhý Arsenal a čtyři na vedoucí Chelsea. Manchester United jen remizoval s Evertonem 1:1 a připsal si třetí nerozhodný výsledek za sebou.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Leighton Baines z Evertonu se raduje z vyrovnávací branky proti Manchesteru United.

Článek
Fotogalerie

Liverpool do zápasu vstoupil skvěle a po gólech Maného s Origim, kteří se trefili v rozmezí dvou minut, vedl 2:0. Po přestávce sice z penalty snížil Wilson, ale hostům vrátil dvougólové vedení Can.

Pak ale přišla skvělá sedmnáctiminutovka Bournemouthu. V 76. minutě nejprve snížil Fraser, dvě minuty nato vyrovnal Cook a v nastavení rozhodl Aké.

Kloppův výběr tak našel přemožitele po jedenácti zápasech bez porážky (osm výher, tři remízy) a připsal si teprve druhou prohru v sezoně.

Zaváhal také Manchester United, který remizoval na hřišti Evertonu 1:1. Hosté přitom díky brance Ibrahimovice vedli až do 89. minuty, kdy z pokutového kopu vyrovnal Baines a zajistil tak liverpoolskému celku prodloužení domácí neporazitelnosti na sedm zápasů (3 výhry, 4 remízy).

United si připsali třetí výsledek 1:1 za sebou a se ziskem 21 bodů ztrácejí na první Chelsea 13 bodů, zatímco od pohárových příček je dělí šest bodů. Evertonu má na kontě dvacet bodů a je osmý.

Anglická fotbalová liga - 14. kolo:
Bournemouth - Liverpool 4:3 (56. Wilson z pen., 76. Fraser, 79. Cook, 90.+3 Aké - 20. Mané, 22. Origi, 64. Can),
Everton - Manchester United 1:1 (89. Baines z pen. - 42. Ibrahimovic).

Reklama

Související témata: