Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Příbram 2:2Boleslavská bída trvá, Příbram v nastavení vybojovala remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Rezek 0 : 1
19. Fabián 1 : 1
45. Chramosta 2 : 1
90. Tregler 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi jen remizovali v posledním ligovém utkání podzimu s Příbramí 2:2. Skóre duelu 16. kola otevřel hostující Jan Rezek, ještě do pauzy otočili stav Tomáš Fabián s Janem Chramostou, ale v druhé minutě nastavení zařídil dělbu bodů Jaroslav Tregler. Boleslav v lize nezvítězila pošesté za sebou a na pátém místě tabulky ztrácí tři body na čtvrtý Zlínu. Příbram neprohrála počtvrté po sobě a z poslední pozice jí k nesestupové příčce chybí šest bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Chramosta z Mladé Boleslavi a Matěj Chaluš z Příbrami.

Článek

Příbramský kouč Rada dal poprvé v lize šanci osmnáctiletému útočníkovi Ayongovi, který v minulé sezoně hrál za hostující tým juniorskou Ligu mistrů. Poslední celek tabulky začal v Boleslavi nebojácně a brzy otevřel skóre.

Rezkovi nejprve zkazil radost brankář Diviš, v 17. minutě ale hostující ofenzivní záložník z voleje placírkou umístil přesně k tyči Majtánův centr z pravé strany. Příbramský kapitán dal první gól od loňského října.

Vedení vydrželo hostům necelé dvě minuty. Po rohovém kopu se na hranici vápna opřel do míče Fabián a povedenou ránu k tyči srovnal. Domácí záložník se v lize trefil poprvé od září 2013 a následného dlouhodobého zranění.

Mladá Boleslav poté získala převahu a měla několik šancí k obratu. Chramostův únik ale ve 26. minutě vychytal Hruška, Magerův oblouček následně zasáhl tyč a Fabián poté z úhlu trefil jen hostujícího brankáře.

Minutu před přestávkou už ale domácí otočili stav. Po brejku se dostal míč k Chramostovi a ten jej poslal přesně k tyči. Nejlepší domácí střelec skóroval po pěti zápasech a připsal si osmý gól v ligové sezoně.

Hostující kouč Rada po přestávce dvakrát střídal a do hry se dostal další mladý ligový debutant Holý. Po pauze ubylo šancí a stejně jako v první půli začala překvapivě lépe Příbram. Pilíkův centr se otřel o horní část břevna a po hodině hry nebezpečně hlavičkoval Ayong. Domácí si tak dlouho koledovali o vyrovnání, až přišlo. V druhé minutě nastavení si naběhl na dlouhý balon za obranu Tregler a po kličce brankáři srovnal.

16. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 2:2 (2:1)
Branky: 19. Fabián, 45. Chramosta - 17. Rezek, 90.+2 Tregler. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Dobrovolný. ŽK: Chramosta - Tregler, Chaluš, Majtán. Diváci: 1280.
M. Boleslav: Diviš - Jánoš, Da Silva, Takács, Fleišman - Kúdela (80. Valenta), Mareš - Přikryl, Magera, Fabián - Chramosta (90. Kalabiška). Trenér: Kalvoda.
Příbram: Hruška - Pecháček (46. Holý), Chaluš, Trapp (46. Krameš), Divíšek - Tregler, Květ (88. Januška) - Majtán, Pilík, Rezek - Ayong. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: