Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 5:2Plzeň díky čtyřem trefám ve druhé části porazila vedoucí Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Indrák 1 : 0
24. Kubalík 2 : 0
24. Stach 3 : 0
28. Vondráček 4 : 0
40. Bartovič 4 : 1
48. Bližňák 4 : 2
59. Kubalík 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v nedělním 27. extraligovém kole vedoucí Liberec 5:2 a po dvou porážkách opět naplno bodovali. Obhájce titulu naopak ztratil teprve druhý z posledních 16 zápasů. O osudu utkání rozhodli Indiáni na začátku prostřední části, kdy během necelých sedmi minut čtyřikrát skórovali a Bílí Tygři už po zbytek zápasu jenom dotahovali. Dva góly vítězů dal útočník Dominik Kubalík.

Článek

Domácí začali opatrně a do šancí jim v první třetině nepomohly ani dvě přesilovky. Hostům sice početní výhody také nevyšly, ale v 10. minutě se dostal do úniku Derner a plzeňský gólman Machovský musel zastavit jeho pokus o kličku. Vzápětí se po zaváhání Indiánů ve středním pásmu řítil sám na branku také Svačina, ale vracející se Lev mu stačil ztížit zakončení. Na druhé straně Will přes clonící hráče dokázal reflexivně ramenem vytěsnit mimo nahození Pulpána.

Ve 22. minutě liberecký gólman střelu Skleničky od modré čáry pouze vyrazil a Indrák pohodlně otevřel skóre. O dvě minuty později navíc bombu Frühaufa vrátil bekhendem pohotově do sítě Kubalík a uběhlo jen 32 vteřin a tečí Kadlecovy střílené přihrávky zvýšil Stach už na 3:0.

Černá tříminutovka Bílé Tygry viditelně poznamenala a do hry se nevrátili ani během přesilovky. Naopak po jejím vypršení zakončil ve 28. minutě rychlou akci po pravé straně přesnou střelou do pravého horního rohu Vondráček a vyhnal tím Willa z branky.

Až po čtvrtém inkasovaném gólu se hosté probrali. Machovský zlikvidoval ránu Ševce a skvělým zákrokem na brankové čáře znemožnil skórovat dorážejícímu Vantuchovi. Liberečtí hráči přidali na důrazu a 57 vteřin před druhou sirénou se po přihrávce Stránského od levého mantinelu trefil z mezikruží Bartovič.

Hosté pokračovali v náporu i v závěrečné dvacetiminutovce. Během přesilové hry ve 45. minutě ale Machovský zlikvidoval ránu Šimka i nebezpečnou dorážku Bulíře. Přetíženou domácí defenzivu překonal až explzeňský Bližňák přesným švihem z mezikruží. Liberečtí si poté zkomplikovali honbu za kontaktním gólem nedisciplinovaností a při jejich dlouhé hře bez brankáře přidal pojišťující pátý gól Plzně a svůj patnáctý v sezoně Kubalík.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 5:2 (0:0, 4:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 22. Indrák (D. Sklenička), 24. D. Kubalík (Frühauf, Hrnka), 24. Stach (Kadlec, Indrák), 28. Vondráček (Pulpán), 59. D. Kubalík - 40. Bartovič (J. Stránský), 48. Bližňák (J. Stránský, Jánošík). Rozhodčí: M. Petružálek, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 9:10, navíc Indrák - Jánošík oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3694.
Plzeň: Machovský - Čerešňák, Frühauf, P. Kadlec, D. Sklenička, Slovák, Pulpán - T. Svoboda, Kracík, D. Kubalík - Indrák, Stach, Lev - Vondráček, Koreis, Hrnka - Vracovský, Preisinger, Johnson. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Liberec: Will (28. Bláha) - Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Pyrochta, Derner, od 39. navíc Husa - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, Bližňák, Bartovič - D. Špaček, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata: