Hlavní obsah

Olomouc - Litvínov 7:1Olomouc vyhrála doma potřetí za sebou, deklasovala Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Holec 1 : 0
20. Knotek 2 : 0
22. Strapáč 3 : 0
29. Matai 4 : 0
36. Mikúš 5 : 0
41. Laš 6 : 0
42. Eberle 7 : 0
49. Hořava 7 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce navázali v utkání nedělního 27. kola extraligy na výborný páteční výkon proti Kometě Brno (5:2) a deklasovali třetí Litvínov 7:1. Hanáci potřetí za sebou doma naplno bodovali, Verva prohrála v této sezoně stejným výsledkem již v 7. kole právě v Brně. Litvínov z osmi porážek, jež v dosavadním průběhu sezony utrpěl, prohrál šestkrát minimálně tříbrankovým rozdílem.

Článek

Hanáci začali zostra a už v deváté vteřině se sám před Jaroslava Hübla dostal Skladaný, hostující brankář však výborně zasáhl. Ve druhé minutě už ale Olomouc vedla: Juraj Mikúš oslovil v šanci bratra Tomáše, toho sice ještě Hübl vychytal, ale na dorážku Holce už byl krátký. Hosté mohli srovnat po akci Martina Hanzla, jeho bekhendový pokus naštěstí pro domácí šel nad horní tyčku.

Olomouc kontrovala dalším nájezdem Skladaného, jehož opět vychytal litvínovský brankář, dorážka Knotka šla těsně vedle. Verva byla blízko vyrovnání při přesilové hře ve 14. minutě: Černý tečoval ránu Sörvika, Konrád se štěstím vykryl tělem. V poslední minutě pak domácí navýšili vedení, když parádní přihrávku Skladaného zužitkoval Knotek.

I druhou část začali domácí obrovskou šancí, tentokrát se sám před Hüblem objevil Laš, hostující brankář vyrazil koncem betonu. Ve 22. minutě už to vyšlo, kombinaci třetí formace zakončil díky důrazu v brankovišti Strapáč. O minutu později mohl při trestném střílení navýšit vedení Laš, brankář Hübl však byl úspěšnější. Hosté dostali stejnou šanci ve 28. minutě, exekuce se ujal Gerhát, ale i tentokrát byl úspěšnější brankář - Konrád si počkal na Gerhátův pokus o zakončení jednoruč.

V polovině utkání zvýšil už na 4:0 skrytou ranou od modré čáry Matai. Hübl byl i nadále neustále v permanenci, o minutu později chytil další samostatný únik, tentokrát v podání Holce. Litvínov mohl první branku vsítit Viktorem Hüblem, který už překonal kličkou Konráda, jenže toho v brankovišti obětavě zastoupil bek Škůrek a puk vyrazil. Ve 36. minutě přidal pátou branku Olomouce přesnou střelou z mezikruží Juraj Mikúš.

Třetí třetina opět začala pro domácí ideálně. Laš dorážkou zvyšoval na 6:0 a gólostroj pokračoval dál. V dalším střídání skóroval Eberle a domácí tribuny začali skandovat "deset, deset". Litvínov dostal šanci na snížení ve dvojnásobné přesilovce, kterou hrál 100 vteřin. Využil ale nakonec až klasickou přesilovku, kdy puk odražený od horní tyče vrátil do branky Hořava. Hosté ještě trefili v závěru Viktorem Hüblem tyčku, ale více si už Hanáci pěkný výsledek nenechali pokazit.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 7:1 (2:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Holec (T. Mikúš, J. Mikúš), 20. J. Knotek (Skladaný), 22. Strapáč (Eberle, Matai), 29. Matai (Skladaný), 36. J. Mikúš (Holec, Matai), 41. Laš (Skladaný), 42. Eberle (Ostřížek, Rašner) - 49. M. Hořava (K. Reichel, Trávníček). Rozhodčí: Šír, Pavlovič - Blümel, Zavřel. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 4012.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Matai, Rašner, J. Galvas - Skladaný, J. Knotek, Laš - T. Mikúš, J. Mikúš, Holec - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.
Litvínov: J. Hübl - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, F. Pavlík, Z. Sklenička, Kokeš - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata: