Hlavní obsah

Junioři by nechtěli domů bez medaile

ANGELHOLM/PRAHA

Překonat smutek z promarněné šance hrát o zlato a urvat v sobotu proti Kanadě alespoň bronz chtějí čeští hokejisté na MS juniorů ve Švédsku.

Článek

"Byli jsme blízko finále, ale každá medaile má váhu. Tento ročník sice Kanadu ještě nikdo neporazil, ale utkání o třetí místo je soubojem dvou zklamaných a uspěje ten, kdo najde víc energie i motivace. Hodně důležitou výhodu může přinést první gól, soupeř v sobě totiž potom těžko hledá síly na zvrat," uvedl pro hokej.cz trenér Martin Pešout.

Jeho svěřenci v semifinále s USA sice prohráli první třetinu 0:3, ale góly Višňáka, Bartoše a Tlustého stihli vyrovnat a sahali po vítězství, jenže v sedmé minutě nastavení se radoval zlato obhajující protivník. "Po nepodařeném úvodu jsme měli nad Američany herně navrch, jasně je přestříleli a vytvořili si víc šancí, dokonce dvakrát jsme trefili tyčku. Kluci si věřili i na případné nájezdy, jenže tři minuty a pět vteřin před koncem prodloužení namazali soupeři puk do rychlé protiakce a bylo po všem. Zklamání ze smolné porážky je na mužstvu pořád znát, loučit se ale chceme vítězně," doplnil Pešout.

Reklama