Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 2:1Litvínov porazil neoblíbený Zlín, v přesilovce rozhodl Sörvik

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Hübl 1 : 0
30. Šťastný 1 : 1
44. Sörvik 2 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili ve 28. kole extraligy Zlín 2:1 a připsali si první výhru nad jihomoravským soupeřem v sezoně. Duel rozhodl přesilovkový gól Daniela Sörvika ve 44. minutě. Severočeši tak vyhráli doma podvanácté v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Litvínovská radost. ilustrační foto.

Článek

Do utkání vstoupili lépe hosté ze Zlína, ve 4. minutě střílel od modré Bořuta a Vlach dorážel, ale brankář Janus byl pozorný. Následovali dvě dobré příležitosti Říčky. Nejprve se pokoušel Januse překonat ranou z mezikruží a ve druhé šanci ujel v oslabení, slovenská brankářská opora Litvínova byla ale připravena.

Domácí se osmělili až v závěru třetiny. Kašík musel proti Pavlíkově bombě od modré vytasit pravý beton a následný pokus Válka ukryl do lapačky.

Již po devatenácti vteřinách druhé periody poslal Litvínov do vedení ranou z první Hübl. O pár vteřin později mohli domácí svůj náskok zvýšit, krásnou kombinaci svých spoluhráčů ovšem Lukeš v branku proměnit nedokázal. Kašíka následně nepřekonal ani jeho elitní spoluhráč Hübl, zlínský gólman předvedl bleskurychlý přesun a zabránil jasné brance.

Hostující gólman se zaskvěl i v následující šanci proti Hořavovi. A tak udeřili hosté. Marušákova bomba se odrazila od zadního mantinelu před branku, kde číhal pohotový Šťastný a srovnal na 1:1. V 35. minutě mohl otočit skóre Honejsek, z dorážky však trefil pouze Janusovu masku.

V 44. minutě poslal opět Litvínov do vedení přesilovkovou bombou Sörvik. Na druhé straně napálil Žižka brankovou konstrukci. Poté se opět ukázal skvěle chytající Janus, Říčka si pohrál s Pavelkou, ale Janus celou situaci zachránil rychlou lapačkou.

V 55. minutě obešel Lukeš obránce soupeře, v zakončení se mu puk postavil na hranu a vysoko přestřelil. Hosté zkusili v závěru hru bez brankáře a v posledních vteřinách byl blízko vyrovnání Honejsek, domácí však těsné vedení uhájili. Zlín tak nenavázal na předešlé dvě výhry.

HC Verva Litvínov - PSG Zlín 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. V. Hübl (Kubát), 44. Sörvik (T. Pavelka) - 30. D. Šťastný (Marušák). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 4322.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, F. Pavlík, Z. Sklenička, Kokeš - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Šimeček, Trávníček - Dufek, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Horák, Blaťák, Bořuta, Žižka - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - J. Ondráček, Roman Vlach, O. Veselý - Bukarts, Honejsek, Kubiš - Popelka, Chytil, Gago. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Reklama

Související témata: