Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 5:3Poslední Karlovy Vary zaskočily mistrovský Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Gríger 1 : 0
21. Mikulík 2 : 0
29. Svačina 2 : 1
31. Rachůnek 3 : 1
48. Skuhravý 4 : 1
55. Lakatoš 4 : 2
58. Bartovič 4 : 3
60. Rachůnek 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 28. kole extraligy Liberec 5:3 a ukončili tak sérii čtyř porážek. Energie zároveň ukončila sérii šesti porážek s úřadujícími mistry v řadě a postarala se o největší překvapení pátečního kola.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost karlovarských hráčů - ilustrační foto

Článek

Liberec přitom od úvodního vhazování přitlačil domácí do jejich obranného pásma, Svačina však při svém nájezdu jen nastřelil boční tyč domácí branky a největší příležitost Lakatoše zlikvidoval z bezprostřední blízkosti výborným zákrokem Závorka, jenž po čase dostal opět příležitost před Honzíkem. V polovině úvodní třetiny se postupně začala dostávat ke slovu i Energie, Tomeček ještě svou šanci nevyužil, ale při vyloučení Krenželoka se v 15. minutě trefil Gríger, když dorazil Willem vyraženou střelu Skuhravého.

Ze druhé třetiny uběhlo pouhých 13 vteřin a Karlovy Vary již vedly o dvě branky, na přesnou přihrávku Haranta si nabruslil Mikulík a střelou pod horní tyčku nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Domácí i nadále předváděli bruslivý a aktivní hokej a Liberec nepouštěli do větších šancí. Na tříbrankový rozdíl mohl navýšit skóre Rachůnek, ale jeho střela skončila jen ve Willově lapačce.

Ve 29. minutě se při vyloučení Harkabuse dostali brankově ke slovu i Bílí Tygři, přesnou střelou zápěstím překonal Závorku Svačina. Západočechy však tato situace nijak neotřásla a o dvě minuty později zásluhou pěkné kombinace Rýgla, Tuominena a Rachůnka, posledně jmenovaný zakončoval do odkryté liberecké branky. Ve 34. minutě obdržel karlovarský obránce Dujsík mimo dvouminutového trestu i desetiminutový osobní trest za úder do oblasti krku a hlavy. Mimo prudké střely Pyrochty z mezikruží si však Severočeši větší příležitost nevytvořili, naopak Rachůnek v posledních vteřinách ještě při samostatném nájezdu mohl skórovat.

Západočeši dnes působili sebevědomým dojmem a ve chvíli, kdy ve 48. minutě bombou ze středu pravého kruhu navýšil kapitán Skuhravý skóre na 4:1 začali domácí fanoušci doufat v překvapivé vítězství. V 53. minutě ještě Tomeček nastřelil tyč hostující branky, což nakonec domácí mohlo ještě mrzet.

Liberec ve snaze ještě utkání zdramatizovat začal posledních pět minut hrát vabank a i díky dvou vyloučením domácích se opět dostal do zápasu. Při trestu Haranta nejdříve v 55. minutě snižoval Lakatoš, při dalším vyloučení Dujsíka ještě sáhl hostující trenér k power play a po nastřelené tyči Svačiny do prázdné branky snižoval Bartovič. Obětavost domácích nakonec slavila úspěch a při další power play pečetil vítězství střelou do prázdné branky Rachůnek.

28. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)
Branka a nahrávky: 15. Gríger (Skuhravý, Kindl), 21. Mikulík (Harant), 31. T. Rachůnek (Rýgl, Tuominen), 48. Skuhravý (Gríger), 60. T. Rachůnek (Harant, Mikulík) - 29. Svačina (Lakatoš, Jánošík), 55. Lakatoš (Bartovič, Ševc), 58. Bartovič (Lakatoš, Švec). Rozhodčí: Hribik, Roman Svoboda - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 8:9, navíc Dujsík, T. Dvořák - J. Vlach všichni 10 min. Využití: 2:3. Diváci: 2617.
Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, Sičák, Rýgl, Benák, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Stloukal, Kindl - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Vitásek, Husa, Derner - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Mikyska, Radivojevič - Stránský, Bartovič, Bližňák - Ordoš, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama