Hlavní obsah

Phoenix se pokusí zastavit Kobeho

Další čtyři zápasy prvního kola play off dnes uvidí basketbaloví fanoušci ve Spojených státech. V jednom z nich Phoenix přivítá hosty z Los Angeles. Klíč k vítězství bude stejný jako vždy - ubránit Kobeho Bryanta, jednoho z nejlepších hráčů NBA.

Článek

Zatímco Lakers museli jet na doraz téměř až do konce základní části, Phoenix si mohl dovolit šetřit své klíčové hráče na vyřazovací boje. Jako jasní vítězové divize odehráli několik zápasů v pozměněné sestavě; jedním z nich bylo i utkání proti Lakers, které Phoenix prohrál jednoznačně 89-109. To ovšem nehrál vynikající trojkař Raja Bell a především geniální rozehrávač Steve Nash, bez jehož přihrávek mívají Suns potíže. Dnes ovšem nastoupí Phoenix kompletní a budou chtít potvrdit formu ze základní části, která z nich udělala druhé nejvýš nasazené mužstvo Západní konference. Největší zbraní svěřenců trenéra D'Antoniho je útok, vůbec nejsilnější v NBA; Phoenix v sezoně zatížil soupeře průměrně 108 body na zápas.

Dnes by ovšem domácí měli myslet také na obranu. Proti nim totiž nastoupí tým, v jehož středu vyniká nejlepší střelec soutěže Kobe Bryant. Právě on byl klíčem k vítězství Lakers ve zmiňovaném vzájemném utkání, když nastřílel 43 bodů, doskočil osm míčů a na pět košů nahrál. Neztratili se ovšem ani všestranný Lamar Odom, který nebyl daleko od svého třetího triple-doublu sezony, a Luke Walton, který kromě osmi bodů nasbíral deset doskoků a šest asistencí. Vítězství nad Phoenixem ale nebylo náhodné; Bryantův tým zakončil základní část pěti výhrami v řadě, poradili si například i s městskými rivaly, Clippers.

Poslední vzájemný zápas sice skončil triumfem Lakers nad oslabeným Phoenixem, předtím se ale museli před svým protivníkem třikrát sklonit: hned na začátku sezony prohrál tým z Los Angeles 112-122, poté prohrál na palubovce Phoenixu 93-106 a podobně dopadl i třetí vzájemný duel, ve kterém Lakers podlehli Phoenixu 96-107. Není proto divu, že je dnes podle bookmakerů výrazným favoritem domácí tým, na který společnost Betandwin vypsala kurs 1.30 a handicap 7 bodů. Myslíte si, že v úvodním zápase potvrdí Lakers formu a dokážou silného protivníka zaskočit? Pak si vsaďte na hosty, kurs na ně je 3.60.

Reklama