Hlavní obsah

Cagliari - Neapol 0:5Neapol díky Mertensově hattricku rozstřílela Cagliari

Aktualizováno

Fotbalisté Neapole deklasovali v 16. kole italské nejvyšší soutěže Cagliari 5:0. Hattrickem se na výsledku podílel Dries Mertens, po gólu přidali Piotr Zielinski a Marek Hamšík. Vysoké vítězství znamená pro Neapol posun na čtvrté místo tabulky před Lazio.

Článek

Hosté byli jednoznačně lepším týmem a do vedení šli ve 34. minutě po pohledné ráně Mertense. Na gól mu nahrál Hamšík, jenž přidal další branku těsně před přestávkou. Po ní neapolská exhibice pokračovala gólem Zielinského, pod nějž se asistencí opět podepsal slovenský reprezentant.

Následně se v rozpětí tří minut dvakrát prosadil Mertens a díky hattricku zdvojnásobil svou dosavadní střeleckou bilanci. Hattrick nahrávek také po třetí Mertensově trefě završil Hamšík.

Neapol prodloužila ligovou neporazitelnost na pět zápasů a zároveň vyrovnala své nejvyšší vítězství na hřištích soupeřů v Serii A. Stejným poměrem porazila v letech 1929 Modenu a 2007 Udine.

Juventus ovládl derby

Úřadující mistři z Juventusu zvítězili v městském derby nad FC Turín 3:1 díky dvěma brankám Gonzala Higuaína a trefě Miralema Pjaniče. V utkání však už po čtvrthodině hry prohrávali po zásahu druhého nejlepšího střelce italské ligy Andrey Belottiho.

Na jeho jedenáctou branku v sezóně zareagoval nejproduktivnější kanonýr v celku soupeře Higuaín ve 28. minutě. Argentinský útočník pak v 82. minutě vstřelil svou jubilejní 200. ligovou branku v kariéře a celkem devátou v této sezoně italské ligy. Tečku za dalším vítězstvím v derby pro Juventus přidal v nastaveném čase Pjanič.

Juventus tak má po výhře náskok sedmi bodů na AS Řím a AC Milán. Oba pronásledovatele však ještě čeká vzájemné střetnutí v pondělní dohrávce.

Český fotbalista ve službách Udine Jakub Jankto začal při výhře 3:1 svého celku na hřišti Bergama na lavičce a do zápasu nastoupil v 83. minutě za stavu 2:1. Jeho spoluhráči šli do vedení těsně před přestávkou po gólu Duvána Zapaty, krátce po začátku druhé půle vyrovnal Jasmin Kurtič. Poté však vrátili vedení i výhru Udine Seko Fofana a Cyril Thereau.

Osm minut před koncem bezbrankového zápasu Boloni s Empoli byl naopak vystřídán tradiční člen sestavy domácích Ladislav Krejčí.

Italská fotbalová liga - 16. kolo:
Cagliari - Neapol 0:5 (34., 69. a 72. Mertens, 45. Hamšík, 51. Zielinski)
Bergamo - Udine 1:3 (47. Kurtič - 45. Zapata, 72. Fofana, 87. Thereau)
Boloňa - Empoli 0:0,
FC Turín - Juventus Turín 1:3 (16. Belotti - 28. a 82. Higuaín, 90.+2 Pjanič)
Palermo - Chievo 0:2 (14. Birsa, 49. Pellissier)
Inter Milán - FC Janov 2:0 (38. a 69. Brozovič)

Reklama

Související témata: