Hlavní obsah

Hradec Králové - Karlovy Vary 3:0Karlovy Vary opět nedaly Hradci gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Knotek 1 : 0
59. Jarůšek 2 : 0
60. Köhler 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 29. kole extraligy Karlovy Vary 3:0 a ani ve třetím vzájemném zápase tak od hráčů Energie neinkasovali branku. Gólman Patrik Rybár si připsal druhé čisté konto v sezóně. Západočeši odjeli pošesté za sebou z Hradce Králové bez bodového zisku, přitom až do 59. minuty prohrávali jen 0:1. Poté ale ještě dvakrát inkasovali, jednou při power play.

Foto: David Taneček, ČTK

(Zleva) Jaroslav Bednář z Hradce a Jan Tomeček z Varů.

Článek

V první třetině nebyl k vidění příliš atraktivní hokej, šancí bylo také poskrovnu. V úvodní desetiminutovce byli nebezpečnější hosté. Paradoxně největší možnost si vytvořili v oslabení, kdy Mikulík zakončoval z předbrankového prostoru, ale na Rybára nevyzrál.

Domácí gólman se pak ještě zapotil při tvrdé střele nejproduktivnějšího obránce Energie Sičáka. Hradec se do pořádné příležitosti dostal až ve 12. minutě. Po střele Vydareného se kotouč odrazil od zadního mantinelu přímo na hůl kapitána Bednáře, jenže ten trefil pouze boční síť.

V závěru úvodního dějství ještě dorážel vyraženou střelu Picard, jenže Závorka skvěle upevnil prostor u pravé tyče.

V prostřední části Hradec výrazně přidal a před Závorkou přibylo nebezpečných momentů. Vše odstartovala velká možnost Newtona, který však před poloodkrytou brankou špatně trefil ránu z voleje. V 25. minutě se prohnal po levé straně Kukumberg, zpětnou přihrávkou oslovil ke skórování Knotka, jenž propálil karlovarského gólmana.

Domácí měli v druhé části tři početní výhody, jenže nedokázali proměnit ani jedinou, proto Varští stále drželi relativně příznivý stav. A v závěru třetiny mohli dokonce vyrovnat. Sičákovi ale střela nesedla a následný závar vyřešil pozorný Rybár. Na druhé straně pak Závorka musel zlikvidovat střely štiplavé pokusy Picarda a Červeného.

V závěrečné třetině si Hradec celkem dlouho pohodlně držel jednogólový náskok, několikrát mohl přidat i druhou branku, ale Picard ani Kukumberg nebyli schopní přelstít výborného Závorku.

V samém závěru hosté přitlačili, při hře bez brankáře mohl srovnat Rachůnek, jenže přestřelil prázdnou branku. Vzápětí se domácí utrhli do brejku a Jarůšek přidal pojišťující druhý gól. Osmnáct vteřin před koncem uzavřel skóre Köhler.

29. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 25. T. Knotek (Kukumberg, Newton), 59. Jarůšek (Picard, Kukumberg), 60. Köhler (Dietz, Bednář). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Kotlík, Zíka. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 4321.
Hradec Králové: Rybár - Vydarený, Pláněk, Dietz, Čáp, Newton, Štajnoch, Gregorc - Červený, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Köhler - Jarůšek, Dragoun, Picard - P. Beránek, T. Knotek, J. Dvořák. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a Tvrdík.
Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, Sičák, Rýgl, Benák, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Stloukal, Kindl - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata: