Hlavní obsah

Brno - Ml. Boleslav 4:1Brno po výhře nad Boleslaví postoupilo na druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Čermák 1 : 0
12. Němec 2 : 0
35. Haščák 3 : 0
41. Vincour 4 : 0
42. Pabiška 4 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Brněnští hokejisté porazili ve 29. kole extraligy Mladou Boleslav 4:1 a před reprezentační přestávkou postoupili na druhé místo v tabulce. Kometa ztrácí tři body na lídra z Třince a má bodový náskok na Liberec a Litvínov. Boleslav zůstala devátá. Dva body za gól a asistenci si v brněnském týmu připsali Vojtěch Němec a Marcel Haščák.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Jakub Klepiš (vlevo) z Boleslavi a brněnský Vojtěch Němec.

Článek

Boleslav přijela do Brna v hodně okleštěné sestavě. Dala dohromady pouze tři útočné řady, které doplňoval Jiránek. Oproti pátečnímu duelu s Olomoucí trenér Výborný postrádal obránce Stříteského a útočníky Hyku, Žejdla, Orsavu a Pospíšila. Kometě chyběli zranění Kvapil a nová posila Miklík.

Brňané diktovali od začátku tempo. Ke klidu jim dopomohla rychlá branka už ve 2. minutě, kdy brankář Lukáš stačil Štenclovu střelu od modré čáry po Káňově teči vyrazit před sebe a volný Čermák pohotově vrátil kotouč do sítě.

Útočně laděná Kometa využila ke zvýšení náskoku hned první přesilovku. Ve 12. minutě Dočekalovu přesnou přihrávku doklepl do sítě Vojtěch Němec. Boleslavští hokejisté v první třetině vážněji domácí branku neohrozili.

Ve druhé třetině však přidali do svého výkonu více důrazu a srovnali herně se soupeřem krok. Nedokázali se však prosadit v koncovce a také dopláceli na zbytečná vyloučení, kterými nabídli Kometě převahu. Přesilovkám Komety však chyběl k číselnému vyjádření větší tah na branku. Jediný gól přidal po rychlém protiútoku Haščák, který prostřelil brankáře Lukáše.

V úvodu třetí třetiny si podobným způsobem poradil s Lukášem také Vincour. Čtyřbrankový náskok Brňanů ale neměl dlouhého trvání. Ještě v téže minutě se nešťastně zranil brankář Čiliak, který s podezřením na poranění holenní kosti opustil kluziště na nosítkách. Jeho náhradník Vejmelka se nestačil pořádně rozhlédnout a po 26 sekundách lovil kotouč ze sítě po Pabiškově střele. Na další korekci se už hosté proti takticky dobře hrající Kometě nezmohli.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. L. Čermák (J. Káňa II, Štencel), 12. V. Němec (Dočekal, Haščák), 35. Haščák (V. Němec), 41. Vincour (J. Káňa II) - 42. L. Pabiška (Urban). Rozhodčí: Hodek, Polák - Barvíř, Bláha. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 7366.
Brno: Čiliak (42. Vejmelka) - O. Němec, Trška, Kováčik, Gulaši, Štencel, Malec - H. Zohorna, M. Erat, Zaťovič - Haščák, V. Němec, Dočekal - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - Dostálek, Nečas, R. Zohorna. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.
Mladá Boleslav: Lukáš - Štich, Voráček, Kurka, Jan Hanzlík, Trončinský, Holub, Kučný - M. Látal, Musil, Lenc - Klepiš, Urban, L. Pabiška - Fronk, Vampola, Jonák - Jiránek. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec