Hlavní obsah

Sparta - Bern 4:1Sparťané se zapsali do historie, jsou v semifinále Ligy mistrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Mikuš 1 : 0
32. Scherwey 1 : 1
36. Forman 2 : 1
38. Pech 3 : 1
49. Kumstát 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty jako první český tým v historii postoupili do semifinále Ligy mistrů. Ve čtvrtfinálové odvetě porazili Bern 4:1, první zápas ve Švýcarsku skončil 1:1. Pražané o svém dnešním úspěchu rozhodli ve druhé třetině, kdy vstřelili tři branky. Gólem a dvěma asistencemi se pod postup podepsal útočník Lukáš Pech. V lednovém semifinále se český vicemistr utká se švédským Växjö, který dnes porazil Curych 3:2. První zápas skončil bez branek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Kumstát ze Sparty překonává brankáře Bernu Leonarda Genoniho.

Článek

Úvod zápasu patřil aktivnějším Švýcarům a brankář Pöpperle musel hned několikrát svůj tým podržet. Sparta pak hru vyrovnala, nebezpečnější byl ale soupeř. Bodenmann dokonce v 10. minutě trefil po přečíslení dva na jednoho tyč. Slibnou příležitost si vytvořil i Rufenacht.

Pražané se v ofenzivě výrazněji připomněli až v polovině zápasu. První přesilovou hru ještě nevyužili, druhý faul Bernu už ale potrestali. Genoniho překonal střelou od modré obránce Mikuš.

Aktuálně druhý tým švýcarské ligy ale bleskově srovnal krok. Již po 39 vteřinách se po rychlém protiútoku prosadil Scherwey. Vstřelené branky dodaly zápasu náboj a začal se hrát mnohem atraktivnější hokej.

K radosti domácích fanoušků se prosadili opět hráči Sparty. Ve 36. minutě překvapil Genoniho střelou z úhlu na bližší tyč Forman. V rychlém sledu pak byli vyloučeni Müller s Noreauem a Sparta dvojnásobnou přesilovku využila. O třetí gól se postaral uzdravený Pech.

Švýcaři mohli ve třetí části duel zdramatizovat v přesilovkách, první výhodu ale nevyužili a ve druhé dokonce sami inkasovali branku. Z brejku se prosadil Kumstát a zpečetil postup Sparty. Na soupeři byla patrná frustrace a na ledě to jiskřilo.

Čtvrtfinále play off hokejové Ligy mistrů - odveta:
HC Sparta Praha - SC Bern 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 31. J. Mikuš (P. Vrána), 36. Forman (Pech, Kumstát), 38. Pech (J. Hlinka, P. Vrána), 49. Kumstát (Pech) - 32. Scherwey (Hischier, Plüss). Rozhodčí: Holm, Nord (oba Švéd.) - Ondráček, Suchánek (oba ČR). Vyloučení: 7:8, navíc Scherwey (Bern) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6073. První zápas 1:1, postoupila Sparta.
Sparta: Pöpperle - Piskáček, J. Mikuš, Švrček, Eminger, Nedomlel, Gernát, Barinka - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - A. Kudrna, Cingel, Uher - Forman, Pech, Kumstát - Martin Procházka, Ihnacak, Černoch. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Bern: Genoni - Blum, Untersander, Gerber, Noreau, Jobin, Krueger, Kamerzin, Andersson - Rüfenacht, Arcobello, Moser - Hischier, Plüss, Scherwey - Bodenmann, Ebbett, Lasch - Berger, Reichert, Müller. Trenéři: Kari Jalonen a Ville Peltonen.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko