Hlavní obsah

Nadalův tenis zkusí oživit bývalá světová jednička Moya

Španělskému tenistovi Rafaelu Nadalovi bude s přípravou pomáhat jiná bývalá světová jednička Carlos Moya. Čtyřicetiletý přítel čtrnáctinásobného grandslamového šampiona doplní v realizačním týmu Nadalova strýce Toniho, který rodáka z Mallorcy vede od počátku kariéry, a Francisca Roiga.

Foto: Sport.cz

Rafael Nadal. Ilustrační snímek.

Článek

Třicetiletý Nadal má za sebou nepříliš úspěšnou sezonu, v níž získal jen dva tituly na oblíbené antuce v Monte Carlu a Barceloně a ve světovém žebříčku je devátý. Z grandslamového triumfu se radoval naposledy předloni, kdy podeváté ovládl Roland Garros. Právě v Paříži vybojoval svůj jediný grandslamový triumf v kariéře Moya v roce 1998.

"Mít v týmu někoho jako Carlose, který je nejen mým přítelem, ale i důležitou osobou v mé kariéře, je mimořádná věc. Bude se mnou na trénincích i na turnajích," uvedl Nadal. Na spolupráci se těší i Moya, který donedávna koučoval Kanaďana Milose Raonice.

S Nadalem během své kariéry sehrál osm zápasů a šestkrát mu podlehl. "To, že budu moct pomáhat Rafovi, pro mě hodně znamená. Jsem si jistý, že s Tonim, Francisem a ostatními v týmu dáme dohromady něco velkého," řekl.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner