Hlavní obsah

Liga mistrů on-line: semifinále Villarreal - Arsenal

PRAHA

Pokud chtějí fotbalisté Villarrealu svoji premiérovou sezónu v Lize mistrů ozdobit postupem do finále, potřebují v úterní domácí odvetě proti Arsenalu vstřelit minimálně jednu branku, aby smazali manko z úvodního zápasu, v němž podlehli 0:1. Sledujte on-line reportáž na stránkách Sport.cz.

Článek

"V prvním zápase jsme se přesvědčili, že je možné jim dát gól. Když budeme tvrdě bojovat, zůstaneme sebevědomí a disciplinovaní, tak to můžeme v odvetě dokázat," prohlásil režisér hry Villarrealu Juan Román Riquelme.

Ale kouč Manuel Pellegrini se musí obejít bez zraněných stoperů Rodrigueze a Peny, do branky se však vrátí Viera, který zápas na Highbury zmeškal kvůli žlutým kartám. Domácí už úspěchu v Lize mistrů obětovali i závěr sezóny ve španělské lize. Villarreal zposledních osmi zápasů vyhrál jediný a klesl na desáté místo, ale Pellegrini šetřil klíčové hráče.

V sobotu tým v poslátané sestavě doma podlehl San Sebastianu 0:2. Volno dostali obránci Alvárez s Arruabarrenou, záložníci Sorín, Riquelme a Senna a také elitní útočníci José Mari s Forlánem, loňským nejlepším střelcem evropských soutěží.

"Rozhodl jsem se pro takovou sestavu, protože v úterý nás čeká velmi důležitý zápas," vysvětloval chilský trenér. "Myslel jsem, že budeme hrát lépe, ale jsem přesvědčený o tom, že proti Arsenalu to bude úplně o něčem jiném," dodal kouč Villarrealu.

Kdo postoupí do finále Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Také Arsenal obětuje vítězství v Lize mistrů v závěru sezóny mnohé. Čtvrté místo v Premier League, které zajišťuje alespoň účast v předkole prestižní evropské soutěže v příštím ročníku, se mu vzdálilo po remíze s přímým konkurentem Tottenhamem. Ale trenér Arséne Wenger také nepostavil nejsilnější tým: kanonýr Henry, záložník Fabregas a bek Eboue naskočili do hry až ve druhé půli, středopolaři Ljungberg s Hlebem odpočívali na tribuně.

V tomto zápase si švýcarský stoper Senderos poranil koleno a do Španělska s výpravou neodcestoval. Wenger ale už může počítat s uzdraveným reprezentačním obráncem Campbellem, po dlouhé době je připraven hrát i další uzdravený bek, Clichy, hrát už může Reyes, který v prvním zápase pykal kvůli žlutým kartám.

"Musíme zvládnout ještě 90 minut odvety, zatím ve finále nejsme, ale nejsme daleko od splnění našeho snu," řekl útočník Henry. Před Arsenalem stojí i výzva v podobě prodloužení série neprůstřelnosti. Pokud Londýňané neinkasují ani v desátém utkání za sebou, překonají rekord Ajaxu Amsterodam zroku 1987.

Reklama

Související témata: