Hlavní obsah

Jágr: Musel by se stát zázrak, abych hrál

Šálek kávy Jaromír Jágr unese, o mnoho víc toho však momentálně s poraněnou levou rukou dělat nemůže. Brzkému návratu českého útočníka do sestavy hokejistů New York Rangers bojujících v prvním kole Stanleyova poháru nic nenasvědčuje. Ve třetím zápase budou mít Rangers poprvé výhodu domácího prostředí, česká hvězda u toho však bude zřejmě opět jen v roli diváka.

Článek

"Musel by se stát zázrak. Ale já na zázraky věřím," řekl Jágr v úterý agentuře AP. Kladenský odchovanec si poranil levé rameno v úvodním duelu s New Jersey, když se pokoušel atakovat Scotta Gomeze. Přesnou diagnózu klub tradičně tají, ale Jágr přiznal, že by bylo riskantní, kdyby se pokoušel o návrat, pokud by se na start v zápase necítil.

"Musím se modlit. Jestli bolest poleví a umožní mi alespoň trochu hrát, chopím se první příležitosti a budu zpět na ledě," prohlásil druhý nejproduktivnější hráč i střelec základní části NHL. Podle AP má zřejmě vykloubené rameno.

Při prvním startu v play-off od roku 1997 se Rangers zatím nevymanili z bídných výkonů z konce základní části, proto by trenér Tom Renney uvítal co nejrychlejší Jágrův návrat do sestavy. "Musíme počkat, až se dostane do stádia, že se bude domnívat, že už může hrát. Zatím tak daleko nejsme," konstatoval kouč Rangers. Čtvrtý zápas, po kterém už může skončit pro jeho tým sezóna, se hraje v sobotu.

Reklama