Hlavní obsah

Hradec Králové - Pardubice 5:1Hradec Králové i potřetí v sezóně porazil v derby Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Rolinek 0 : 1
22. Köhler 1 : 1
23. Jarůšek 2 : 1
31. Knotek 3 : 1
51. Newton 4 : 1
60. Kukumberg 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 31. kole extraligy Pardubice 5:1 a ovládli tak i třetí východočeské derby sezóny. Domácí Mountfield nepřenechal v extraligových bojích Dynamu ani bod počtvrté v řadě a před svými fanoušky ho porazil pošesté za sebou, vždy navíc v základní hrací době. Královéhradečtí položili základ k úspěchu povedenou druhou třetinou, v níž otočili stav z 0:1 na 3:1.

Foto: David Taneček, ČTK

Jiří Šimánek (vpravo) z Hradce a Ctirad Ovčačík z Pardubic.

Článek

Třetí velký duel obou rivalů v tomto ročníku měl svižný start, možnosti Pavlíka s Čápem však gólem neskončily. Ve 13. minutě se naopak proháčkoval odvážně středem hřiště reprezentant Tomášek, Gregorc ho sice na jeho pouti sekl, ale mladý pardubický forvard se dostal až do koncovky, v níž notně vystrašil domácího gólmana Rybára.

Gregorc však musel na trestnou lavici, při přesilovce oslovil Redenbach parádní střílenou přihrávkou Rolinka, jemuž před Rybárem stačilo šikovně nastavit čepel. Vyrovnat mohl záhy Kukumberg, Růžička strážící branku Dynama byl ale proti. V 17. minutě ho pak po Bednářově tečované střele zachránila tyč.

Druhé dějství naprosto opanovala domácí družina a hned v nástupu dokázali Bednář a spol. otočit skóre. Dragoun našel po 64 odehraných vteřinách Köhlera, který vyrovnal. Poté pykal za hákování Schaus a Jarůšek připomněl, co zdobí jeho kariéru - po velkém důrazu na brankovišti dotlačil puk za Růžičku.

Hosté, kteří s ohledem na svou pozici v tabulce nemohou překypovat sebevědomím, zcela vypadli z role. A čelili jedné ofenzivní vlně domácích za druhou. Vydrželi do 31. minuty, kdy ovšem ke zvýšení na 3:1 dopomohl Hradci Králové velkou měrou Hubáček.

Zkušený forvard při zakládání útoku na vlastní modré čáře našel pomalou přihrávkou pouze Bednáře, jenž ho ihned poslal do jízdy Knotkovi a ten tváří v tvář přelstil Růžičku. V dalších šancích poté domácí trefili jen brankovou konstrukci.

Začátek třetí části nabídl šarvátku Jarůška s Ovčačíkem, ale ani ta hosty znovu nenastartovala. Ve čtyřech sice i oni orazítkovali brankovou konstrukci za Rybárem, ale pak selhal během početní výhody i kvůli zlomené holi kanonýr Sýkora. A to byl ze strany hostů poslední moment, kdy mohli duel ještě zdramatizovat.

Růžička sice ještě pokryl teč spoluhráče Schause, ale následně po přečíslení tří na jednoho definitivně rozhodl v 51. minutě Newton. Od poloviny 56. minuty hráli hosté bez gólmana, aby tak umocnili svou přesilovku, ale přestože poté přišla další, naopak popáté inkasovali.

31. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 5:1 (0:1, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 22. Köhler (Dragoun), 23. Jarůšek (Štajnoch, Šimánek), 31. T. Knotek (Bednář), 51. Newton (Köhler, Kukumberg), 60. Kukumberg (Šimánek, Gregorc) - 14. Rolinek (Redenbach, Schaus). Rozhodčí: Hodek, Souček - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6890 (vyprodáno).
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp - Červený, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Köhler - Jarůšek, Dragoun, Picard - Pavlík, T. Knotek, Dej. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Pardubice: M. Růžička - L. Havlík, Schaus, Leduc, Nedbal, Ščotka, Ovčačík, od 21. navíc Bokroš - P. Sýkora, D. Tomášek, Hubáček - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Mallet, Redenbach, Johnson - Panna, T. Kaut, M. Beran. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Reklama

Související témata: