Hlavní obsah

Chomutov - Liberec 0:3Liberec ukončil domácí sérii Pirátů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Šimek 0 : 1
27. Šimek 0 : 2
58. Bartovič 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova ve 31. kole extraligy podlehli Liberci 0:3 a úřadující mistr tak ukončil sérii šesti domácích výher Pirátů. Dvěma góly ve druhé třetině se blýskl obránce Radim Šimek, brankář Roman Will udržel pošesté v sezóně čisté konto.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Víšek (vlevo) a Radim Šimek (vpravo) z Liberce a Martin Nečas z Brna. Ilustrační snímek.

Článek

V úvodu zápasu se hrálo převážně v útočném pásmu domácích, postupně se ke střele dostali Růžička mladší, Kämpf a Vondrka. V páté minutě dostal přihrávku do výborné pozice mezi kruhy Skinner, ale minul.

Na druhou straně zahrozili Stránský a Bartovič, jejichž souhra skončila bez ohrožení branky stejně jako následná přesilovka. Na přelomu třetiny neuspěl ve velké příležitosti Sklenář. Krátce poté si početní výhodu zahráli i domácí, ale po několika nadějných šancích skončila bez úspěchu.

Druhá třetina začala opatrněji, až ve 25. minutě dostal Liberec možnost přesilové hry, kterou využil Šimek. Hned poté Vantuch našel před brankou volného Stránského, jenž ale puk promáchl. Ve 27. minutě si reprezentační bek Šimek připsal druhý gól, když využil přečíslení tři na jednoho.

Kolem přelomu utkání měl Liberec dvě početní výhody, ani jednu však nevyužil. Největší šanci měl Krenželok, jenž nastřelil tyčku. Za domácí mohl snížit Skokan, ale v přečíslení dva na jednoho zvolil střelu, kterou pokryl pozorný Will.

První minuty závěrečné třetiny Chomutovští tlačili do zabezpečené liberecké obrany, ale téměř bez úspěchu. Nahození Růžičky nebo přihrávka Kämpfa před branku byly zastaveny a odehrány do bezpečí hráči hostů. V polovině závěrečné dvacetiminutovky se Ordoš proháčkoval až před branku, kde narazil na pozorného Krále. V 51. minutě střelu Růžičky tečoval Koblasa mimo tři tyče. Druhou polovinu třetiny Liberec kontroloval hru a nepouštěl Piráty do žádných gólových příležitostí, až na dobrou pozici Rutty, který však neuspěl. Poslední slovo tak měl při domácí power play hostující Bartovič.

31. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Šimek (Radivojevič, P. Jelínek), 27. Šimek (L. Krenželok, Martin Procházka), 58. Bartovič (Radivojevič, J. Stránský). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Rozlílek, Špůr. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 4398.
Chomutov: T. Král - Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Rutta, J. Mrázek - Vondrka, Huml, Tomica - Kämpf, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Raška, Poletín - Skokan, Šťovíček, Slavíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Liberec: Will - Šimek, Jánošík, Pyrochta, Derner, Mojžíš, Havlín - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, J. Mikyska, Radivojevič - J. Stránský, Bližňák, Bartovič - M. Procházka, Vantuch, J. Vlach - A. Dlouhý. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice