Hlavní obsah

Jágr zázrak nepřinesl. "Jsme téměř mrtví," přiznala hvězda Rangers

NEW YORK

Mělo to být oslavné vzkříšení slavné osmašedesátky Jaromíra Jágra. New York Rangers hráli po dlouhých devíti letech letech doma zápas play-off NHL a Jágr se vrátil do sestavy, aby pomohl týmu k výhře v sérii s New Jersey, v níž prohrávali už 0:2 na zápasy. Symbolické číslo 68 ale tentokrát přineslo štěstí soupeři. Přesně tolik vteřin totiž hostům stačilo k vstřelení první branky.

Článek

Přitom všechno vypadalo skvěle. Do branky Rangers se vrátila opora Henrik Lundqvist, poprvé od zranění hrál i Martin Ručinský a hlavně nastoupil Jágr, který předchozí zápas vynechal. Tentokrát se ale překonal, přestože jej trápily bolesti ruky.

Když Jágr přicházel na led, na obří kostce se zjevil jeho portrét a fanoušci řičeli nadšením. "Vlilo to do mne hodně energie, fanoušci byli skvělí," řekl po utkání deníku The New York Times Jágr. "Jenže pak.." Hned po úvodním bully pokazil obránce Ozolinš  přihrávku a puk získal Patrik Eliáš. Ujel po pravé straně, přihrál doleva na Jamie Langenbrunnera, a ten první střelou v zápase otevřel skóre. Po 68 vteřinách.

Blesková rána srazila veškeré odhodlání hokejistů Rangers takřka o padesát procent. A to ještě nikdo netušil, že to bude nakonec vítězný gól. Rangers totiž ani jednou nedokázali překonat vynikajícího gólmana New Jersey Martina Brodeura.

Na konci už nehrál v prvním útoku

Jágr zkoušel co mohl a doufal, že už jeho samotná přítomnost zvedne morálku mužstva. Bojoval i přesto, že inkasoval několik úderů do bolestivého místa. Na konci zápasu zkoušel hrát i v jiné útočné řadě s Moorem a Hossou, aby nemusel čelit elitnímu útoku Ďáblů. "Nešlo mi to, tak jsem myslel, že by to mohlo pomoci ostatním hráčům. Nefungovalo to," řekl pro New York Post Jágr, jenž si v zápase připsal jedinou střelu na branku.

Rangers jsou každopádně velmi blízko vyřazení z play-off. Nedaří se jim na New Jersey najít žádný recept, skóre po třech zápasech je 13:2 pro Devils. "Nevím, jestli jsme tak špatní v obraně, nebo oni tak dobří v útoku. Ale dřív nebo později musíme najít způsob, jak proti nim hrát," tvrdí Jágr. Jemu ale jasné, že otočit sérii bude takřka nemožné. "Jsme téměř mrtví," přiznal po třetím zápase.

Reklama