Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 2:4Mladá Boleslav podlehla Plzni. Prohrála popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Orsava 1 : 0
22. Svoboda 1 : 1
25. Kubalík 1 : 2
37. Svoboda 1 : 3
43. Kratěna 1 : 4
52. Klepiš 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi podlehli ve 33. kole doma Plzni 2:4 a připsali si pátou porážku za sebou. Indiáni se radovali z teprve druhé výhry z posledních šesti utkání. Dvěma góly a jednou asistencí k tomu přispěl útočník Tomáš Svoboda a tři body za gól a dvě asistence si připsal i Dominik Kubalík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z gólu Ondřeje Kratěny (druhý zleva) v Mladé Boleslavi.

Článek

V první šanci zápasu se objevil plzeňský Vondráček, ale trefil jenom brankáře Lukáše. Středočeši se rozjížděli hodně pomalu a šance byly v úvodní desetiminutovce k vidění výhradně před jejich brankou. Hostům se ale nedařilo najít klíč k Lukášově neprůstřelnosti. V dobré šanci neuspěl ani dělovkou z kruhu Lev.

Na druhé straně uzamkla soupeře třetí mladoboleslavská formace a vzešly z toho tři nebezpečné střelecké pokusy, avšak bez gólového efektu. Nakonec se diváci přeci jenom gólu v první třetině dočkali. V úvodní přesilovce zápasu se za bránící čtveřicí Plzně ocitl Orsava a svůj blafák zakončil mezi Machovského betony.

Hned po půl minutě druhé části měl stejnou šanci jako Orsava také hostující Kubalík, tísněný obráncem však trefil jenom Lukášův beton. Hned vzápětí dostali domácí výhodu přesilové hry, ve které ale po 12 vteřinách sami inkasovali. Koreis vyhrál buly pro Svobodu, jehož střela skončila až v domácí brance.

Ještě rychleji pak hosté využili vlastní přesilovku. O obrat ve skóre se postaral po šesti vteřinách početní výhody od modré čáry Kubalík. Plzeňské vedení mohl navýšit pět minut před koncem prostřední části hry Moravčík, ale při jeho dorážce do odkryté branky mu v poslední chvíli zablokoval hůl Klepiš. Hosty to ale mrzet nemuselo. O minutu později totiž vyřešili gólově akci dvou proti jednomu Svoboda s nahrávajícím Kubalíkem.

Mladé Boleslavi patřil vstup do třetí třetiny a snaha o změnu nepříznivého stavu byla zjevná. Všechny její naděje ale vzaly za své po třech minutách, kdy chybu domácích na modré čáře potrestal úspěšným zakončením po samostatném úniku Kratěna. Bruslařský klub se ve zbytku zápasu snažil ještě s výsledkem něco udělat, ale topil se v nepřesnostech, zatímco hostům dalo tříbrankové vedení křídla a v útočném pásmu předváděli pohledné kombinace. Další gól ale přeci jenom vstřelili domácí, když do branky doletěla dalekonosná střela Klepiše.

Poklidný průběh zápasu pak ještě přinesl nervózní závěr. Strkanice Jiránka s Moravčíkem byla jenom předehrou k následné bitce Lence se Slovákem. Vášně pak na chvíli vzplanuly i v hledišti v blízkosti kotle hostů. Další drama už ale nepřinesla ani závěrečná hra šesti domácích hráčů proti čtyřem Plzeňanům.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 2:4 (1:0, 0:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 18. Orsava (Stříteský, Pospíšil), 52. Klepiš (Trončinský) - 22. T. Svoboda (Koreis), 25. D. Kubalík (Kadlec), 37. T. Svoboda (D. Kubalík, Kratěna), 43. Kratěna (T. Svoboda, Čerešňák). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:7, navíc Lenc - Slovák oba 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2665.
Mladá Boleslav: Lukáš - Trončinský, Kučný, Jan Hanzlík, Kurka, Holub, T. Voráček - Hyka, Musil, Lenc - Orsava, Klepiš, Žejdl - M. Látal, Jonák, Pospíšil - Fronk, Jiránek, od 21. navíc Ďurač. Trenéři: F. Výborný a Žabka.
Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Moravčík, Slovák, Pulpán - T. Svoboda, Kratěna, D. Kubalík - Indrák, Preisinger, Stach - Vondráček, Koreis, Lev - M. Chalupa, Topinka, Vracovský. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata: