Hlavní obsah

Fotbal on-line: Liberec - Most

LIBEREC

Oslavy zisku mistrovského titulu mohou vypuknout v sobotu odpoledne v Liberci, pokud se lídrovi fotbalové ligy podaří uhrát v duelu 28. kola proti Mostu alespoň bod. Zatímco o vítězi nejvyšší soutěže je už takřka rozhodnuto, týmy na dalších příčkách svádějí velké boje. Sledujte on-line reportáž Sport.cz z utkání Liberec - Most!

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Když fotbalisté Liberce neprohrají s Mostem, budou slavit titul.

Článek

Liberec mohl mít titul už ve čtvrtek, ale možná pro hráče bude lepší, když ho oslaví přímo na trávníku se svými fanoušky. Slovanu stačí s Mostem neprohrát, ale i kdyby se mu to nepodařilo, ztráta titulu se v jeho případě pohybuje už v oblasti teorie. Tři kola před koncem má na Mladou Boleslav devítibodový náskok a v posledním kole ji přivítá doma. A co víc - Liberec podzimní zápas vyhrál 4:2, a tak by duel musel prohrát o tři branky.

Liberečtí fotbalisté mohou dát trenéru Lavičkovi ideální dárek k nedělním 43. narozeninám. "Taktizování s hrou na remízu bývá ošidné. Ve čtvrtek jsme se přesvědčili, že nejlepší je spoléhat na vlastní síly," řekl Vítězslav Lavička, kterého čeká první přímá konfrontace se Zdeňkem Ščasný, který ho před lety jako trenéra do první ligy přivedl.

Liberecký kouč si přál, aby důležitý zápas sledoval vyprodaný stadion. "Už proti Příbrami byla podpora fanoušků velmi důležitá," uvedl trenér. V ochozech bude sedět i řada pozorovatelů ze zahraničí. Rapid Vídeň touží podle rakouského tisku po jednom záložníkovi.

Získá Liberec v sobotu titul?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Most sice už hraje bez sestupových starostí, přesto Ščasný měl hráčům po prohře v Příbrami co vysvětlovat. A doufá, že se výkon opakovat nebude. "Byl to propadák. Projevila se tam typická česká povaha, když si hráči mysleli, že už umí všechno. Zápas v Liberci je sám o sobě velkou motivací a doufám, že to bude úplně o něčem jiném," řekl Ščasný. Pilař pyká kvůli čtyřem žlutým kartám.

Reklama

Související témata: