Hlavní obsah

Olomouc - Chomutov 1:3Hokejisté Chomutova vyhráli na ledě oslabené Olomouce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Poletín 0 : 1
20. Vondrka 0 : 2
47. Skokan 0 : 3
54. Mikúš 1 : 3
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Chomutova vyhráli v zápase 35. kola extraligy na ledě Olomouce 3:1 a udrželi se tak na osmém místě tabulky. Piráti si na Hané vypracovali dvoubrankový náskok již v první třetině, domácí se prosadili až v 54. minutě za stavu 0:3.

Článek

Olomouc nastoupila proti Chomutovu bez sedmi hráčů základní sestavy, v kabině Kohoutů totiž řádí epidemie. Trenér Venera tak byl nucený hrát jen na tři formace a do hry premiérově nasadil i juniora Macuha.

Hosté se mohli dostat do vedení již v první minutě. Vondrka obehrál Galvase a jel sám na Konráda, který ale Hanáky ještě zachránil. O minutu později již Severočeši vedli. Vyhrané buly Kämpfa v útočném pásmu zužitkoval bekhendovou dorážkou Poletín.

Chomutov nadále plenil obranu domácích, další branku mohl dát po nahození Kämpfa Koblasa. Kohouti se osmělili v polovině třetiny, Skladaného objížďku branky si při střežení Buriana málem srazil do branky obránce Pirátů. Ve 20. minutě se ale prosadili podruhé hosté, když obranu Olomouce opět vyučil Vondrka a trefil se přesně nad lapačku Konráda.

Druhá třetina začala přesilovkou Hanáků, ve které měli dobré šance Houdek a mladý slovinský útočník Macuh, brankář Laco ale Piráty podržel. Hosté si vyzkoušeli početní převahu v polovině duelu a dvakrát mohli navýšit vedení. Huml v první šanci těsně minul a ve druhé jej vychytal Konrád.

Následně mohli snížit Kohouti, Tomáš Mikúš našel před brankou volného bratra Juraje, jeho bekhend si vyčíhal Laco, který zastavil i dorážku Galvase. Ve třetí třetině další olomouckou možnost nevyužil Strapáč, který z dobré pozice minul branku hostí.

Ve 47. minutě hosté rozhodli, když v přesilovce tečoval Skokan Flemmingovu střelu. Šest minut před koncem zaznamenal čestný úspěch Olomouc přesnou trefou Tomáš Mikúš, na obrat ale neměli domácí síly a v tabulce tak zůstali dvanáctí.

HC Olomouc - Piráti Chomutov 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 54. T. Mikúš (Jaroměřský, J. Mikúš) - 2. Poletín (Kämpf), 20. Vondrka (Valach), 47. Skokan (Flemming, Kämpf). Rozhodčí: Hejduk, Kubičík - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 3435.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Galvas, Ondrušek, Jaroměřský, Rašner, Houdek - Skladaný, J. Knotek, Burian - T. Mikúš, J. Mikúš, Strapáč - Macuh, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.
Chomutov: J. Laco - Flemming, Dlapa, Vlach, Skinner, Rutta, J. Mrázek - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, Raška, Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín, od 21. navíc Šťovíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: