Hlavní obsah

Teplice chtějí znovu na druhé místo

Na duel dvou týmů se začíná smrskávat boj o druhé místo v Gambrinus lize. Zatím k němu má blíže Mladá Boleslav, už po dnešku jí ale mohou utéci Teplice, které doma hrají s Jabloncem.

Foto: čtk

Brankář Příbrami Oldřich Pařízek v utkání 17. kola Gambrinus ligy v Teplicích.

Článek

Oběma týmům chybějí odehrát do konce sezony tři zápasy, nesmějí si proto nyní dovolit zaváhání, které by je mohlo připravit o účast v Lize mistrů. Zatímco Mladou Boleslav čeká těžké utkání v zachraňujícím se Brně, Teplice na svém stadionu přivítají utrápený Jablonec. Domácí v týdnu konečně prorazili sérii remíz, která dovolila Boleslavi obsadit druhou příčku, a před svými diváky si poradili s Blšany 2:1. Je to jejich teprve druhé vítězství z posledních deseti utkání, ostatních osm zápasů skončilo nerozhodně. Výsledek utkání s Blšany nevypadá nijak přesvědčivě, trenér domácích Mareček je s ním ale spokojen. "Já doufám, že nás hodně posílí. Každá výhra vás posune, psychická regenerace je rychlejší," prohlásil kouč. Jeho hráče dnes čeká další soupeř, který marně hledá formu, což ho ovšem nijak neuklidňuje. "Nechci řešit Jablonec. Musíme se dívat sami na sebe," odmítá Mareček myšlenku, že dnes Teplice čeká odevzdaný protivník.

Hosty sice sestup akutně neohrožuje, šest bodů náskoku na předposlední Brno - které má dva zápasy k dobru - jim ale stoprocentní jistotu zatím nedává. Jablonec nevyhrál už osm zápasů v řadě, poslední vítězství vybojoval začátkem března proti Zlínu. V týdnu sice přerušil sérii 436 minut bez vstřelené branky, v domácím utkání s Baníkem ale nedosáhli ani na bod. Po sérii špatných výsledků, kterou do jisté míry zavinila zranění důležitých hráčů, se tak Severočeši propadli v tabulce na 11. místo.

Dnes jede Jablonec na stadion, na kterém v posledních dvou sezonách dokázal uhrát dvě remízy. Myslíte si, že se jim to povede i dnes? Vsaďte si na 0 s kursem 3.60. Nebo podle vás zvítězí motivace domácích? Pak si vsaďte na výhru Teplic v kursu 1.50. A pokud dnes věříte v překvapení, neměli byste vynechat kurs 6.00 na vítězství Jablonce.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články