Hlavní obsah

Phoenix chce v Los Angeles srovnat sérii

Velké problémy začíná mít Phoenix v první kole play off proti Lakers. Tým kolem kanadského rozehrávače Steva Nashe po prvním vítězství další dvě utkání prohrál a pokud dnes v Los Angeles nevyhraje, vrátí se domů s nepříjemným stavem 1:3 na zápasy.

Článek

Zjistit příčinu úspěchu Lakers není příliš složité. Los Angeles v play off konečně začalo hrát jako tým a ne jako shluk hráčů kolem hlavní hvězdy týmu, Kobeho Bryanta. I přes vynikající výkon Nashe tak dokázali vyhrát druhý zápas ve Phoenixu a se Suns si potom poradili i v prvním domácím utkání, ve kterém se všichni hráči základní pětky dokázali dostat přes 10 bodů. Lakers v tomto zápase měli horší procento střelby, drtivě ale vyhráli na doskoky; zatímco Phoenix doskočil jen 34 míčů, domácí jich takto získali 53. Znovu se tak projevila slabina D'Antoniho svěřenců, kteří při zranění Stoudemirea a Kurta Thomase mají menší sestavu než jejich protivníci.

Lakers ve vyřazovacích bojích zatím potvrzují formu, kterou získali na konci základní části. Zatímco Phoenix odehrál některé z posledních několik bez důležitých hráčů, hráči Phila Jacksona museli do poslední chvíle; nejprve o to, aby se vůbec dostali do play off, potom o to, aby skončili sedmí a nenarazili v prvním kole na San Antonio. Jejich úsilí se zatím vyplácí - zatímco Spurs by jim svou vynikající obranou znepříjemňovali život, Phoenix si zatím pokaždé nechal nastřílet alespoň 99 bodů. A Lakers se nedaří jen v útoku, hlavní zásluhu na jejich dosavadním úspěchu má obrana, která nejlepšímu útoku v NBA dovolila dát průměrně pouhých 97 bodů na zápas.

Nyní ovšem Phoenix musí vyhrát, pokud nechce, aby ho od vyřazení dělil jediný zápas. Přesto je dnes podle bookmakerů favoritem domácí tým, na který společnost Betandwin vypsala kurs 1.75. Věříte dnes hostům, kteří by se v případě prohry ocitli pod obrovským tlakem? Pak si vsaďte na Phoenix, kurs je 2.10. A pokud jste si oblíbili live sázení, nezapomeňte: zápas začíná už ve 21.30!

Reklama