Hlavní obsah

Návrat po pěti letech. České hokejové hry letos uvidí České Budějovice

Praha
Aktualizováno

Po pěti letech se hokejová reprezentace představí v Českých Budějovicích, kde se na konci dubna uskuteční České hry. Ty se po dvouleté odmlce vrací do seriálu Euro Hockey Tour a budou sloužit jako generálka před mistrovstvím světa v Paříži a Kolíně nad Rýnem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české hokejové reprezentace Josef Jandač udílí pokyny svým svěřencům.

Článek

České hry se konaly naposledy v září 2013 v Pardubicích, v předminulé a minulé sezóně se klasické turnaje hrály jen ve Finsku a v Rusku. Další dvě akce nahradily tři dvojzápasy. Smyslem mělo být zredukování počtu zápasů, v nichž proti sobě nastupují mužstva bez výhody domácího prostředí.

Nyní se ale České hry vracejí a fanoušci se na ně můžou těšit v Českých Budějovicích. V jihočeské metropoli národní tým naposledy hrál před pěti lety, v rámci Euro Hockey Challenge tehdy porazil Německo 3:2 po prodloužení a 3:2 po samostatných nájezdech.

„Reprezentační utkání v Českých Budějovicích se vždy těšila diváckému zájmu, pevně věřím, že tomu nebude letos v dubnu jinak. Navíc když panuje v městě dobrá hokejová nálada díky výkonům Motoru ve WSM lize," pokazuje Jana Obermajerová, ředitelka BPA sport marketing - výhradního marketingového partnera Českého svazu ledního hokeje, na hokejové šílenství v Českých Budějovicích,

„My jako klub si umístění turnaje do Českých Budějovic velice vážíme, máme radost za všechny českobudějovické a jihočeské fanoušky, kteří uvidí hokej světové třídy na vlastní oči. Je to hlavně jejich zásluha, chodí na naše zápasy v takovém počtu, že to na úrovni druhých nejvyšších soutěží v Evropě nemá obdoby," neskrývá radost generální manažer českobudějovického klubu Stanislav Bednařík.

Program Českých hokejových her 2017:
Čtvrtek 27. dubna:
18:30 Finsko – Česká republika
Švédsko - Rusko (hraje se ve Švédsku)
Sobota 29. dubna
13:00 Rusko - Finsko
17:00 Česká republika – Švédsko
Neděle 30. dubna
14:30 Švédsko – Finsko
18:30 Česká republika – Rusko

Reklama

Související témata: