Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 4:0Mladá Boleslav v Praze opět neskórovala, proti Spartě už pošesté v řadě nebodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Kudrna 1 : 0
27. Vrána 2 : 0
37. Ihnacak 3 : 0
54. Piskáček 4 : 0
Záznam online reportáže

Už pošesté za sebou nedokázali hokejisté Mladé Boleslavi získat proti Spartě alespoň bod. Pražané v utkání 36. extraligového kola zvítězili 4:0 a v domácím prostředí se po třech zápasech dočkali výhry. Gólman domácích Tomáš Pöpperle udržel třetí čisté konto v sezóně, Bruslařský klub neskóroval v libeňské O2 areně už dlouhých 155 minut.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Sparty Praha se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Když Mladoboleslavští zavítali do O2 areny naposledy, vraceli se v říjnu po ostudném výkonu s debaklem 0:9. Nic podobného nechtěli svěřenci kouče Františka Výborného tentokrát připustit, a přestože se museli obejít bez útočníků Klepiše, Orsavy, Vampoly a Pacovského, byli v úvodní dvacetiminutovce nebezpečnější než domácí.

Po deseti minutách hry byli blízko úvodní trefě, když Pöpperle neudržel bekhendovou střelu Látala, na poslední chvíli ale puk před dojíždějícími hráči přikryl. Sparťanský gólman si pak zvedl sebevědomí zákroky proti Trončinskému s Pospíšilem.

Středočechy nevyužité možnosti mrzely o to víc, že Sparta udeřila ze své prakticky první vážnější příležitosti. Hosté totiž propadli v útočné třetině, Cingel posunul puk do sólového úniku Kudrnovi, jenž zamířil přesně nad lapačku brankáře Lukáše.

Pöpperle vychytal nulu

A když ve 26. minutě zvýšil při první přesilovce Pražanů na 2:0 Vrána, Sparta se definitivně uklidnila a začala dominovat. Mikuš nebo Forman byli blízko třetí brance, ještě ve vyloženější příležitosti ale selhal Pech, který z bezprostřední blízkosti minul zcela odkrytou klec.

V závěru prostřední třetiny si vybral slabší chvilku Lukáš, když mezi svými betony lacině pustil střelu Ihnacaka a Mladá Boleslav ztrácela už tři góly. Nejspíš i kvůli této chybě přepustil Lukáš od třetí části hry místo mezi tyčemi Brandonu Maxwellovi, který tak zažil debut za Mladou Boleslav.

Bez gólu však nevydržel, neboť v 53. minutě uzavřel na konečných 4:0 střelou pod horní tyčku Piskáček. Boleslav ve třetí tretině vystřelila na branku jen jednou, Pöpperle se tak mohl radovat z třetí vychytané nuly v sezóně.

36. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. A. Kudrna (Cingel, Uher), 27. P. Vrána (J. Hlinka, Kumstát), 37. Ihnacak (Forman), 54. Piskáček (Uher, Cingel). Rozhodčí: Pešina, Bejček - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 6238.
Sparta Praha: Pöpperle - Piskáček, J. Mikuš, Gernát, Nedomlel, Švrček, Barinka - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Netík, Ihnacak, Forman - Řepík, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Mladá Boleslav: Lukáš (41. Maxwell) - Stříteský, Voráček, Kurka, Jan Hanzlík, Trončinský, Štich, od 21. navíc Holub, od 41. navíc Bernad - Hyka, Musil, Lenc - M. Látal, Urban, Jonák - Pospíšil, Žejdl, L. Pabiška - Ďurač, Volf, Jiránek. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Reklama