Hlavní obsah

Manchester United - Reading 4:0Rudí ďáblové v poháru vyřadili Reading, Rooney 249. gólem za Manchester vyrovnal Charltonův rekord

Kapitán fotbalistů Manchesteru United Wayne Rooney vstřelil 249. gól za slavný anglický tým a vyrovnal klubový rekord legendárního Bobbyho Charltona, který platil od roku 1973. Jednatřicetiletý útočník otevřel rekordní trefou skóre sobotního utkání třetího kola Anglického poháru, v němž Rudí ďáblové porazili druholigový Reading hladce 4:0.

Foto: Darren Staples, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United (zleva) Timothy Fosu-Mensah, Marcus Rashford a Wayne Rooney slaví gól proti Readingu ve třetím kole FA Cupu.

Článek

Nejlepší střelec v historii anglické reprezentace se na stadiónu Old Trafford trefil v sedmé minutě po Matově centru a napravil nevyužitou šanci z úvodu utkání. Za osm minut Rooney připravil druhý gól pro Martiala. Po změně stran potvrdil hladký triumf domácích dalšími dvěma zásahy devatenáctiletý útočník Rashford. United si tak i bez hvězdného dua Ibrahimovic, Pogba připsali osmou soutěžní výhru za sebou.

"Jsem na tuhle chvíli ohromně pyšný a jsem hrdý na to, že se mi to povedlo v tak proslulém klubu, jako je Manchester. Něco takového jsem si ani nedokázal představit. Ale jsem tady už hodně dlouho. Tenhle klub je nedílnou součástí mého života a jsem poctěn, že můžu být vedle Sira Bobbyho," řekl novinářům Rooney, jenž přišel do Manchesteru v roce 2004 z Evertonu. Na 249 branek potřeboval o 215 utkání a čtyři sezóny méně než Charlton.

Nyní bude usilovat o překonání rekordu. "Člověk si přeje, aby se mu to povedlo před domácími fanoušky. Teď budeme hrát dvakrát doma, tak snad to v jednom z těch utkání vyjde," přál si Rooney před duely Ligového poháru s Hullem a ligovým zápasem proti Liverpoolu. "Je to paráda, ale chci, aby přidal ještě další gól. Je to skvělý kluk a všichni mu to přejeme. Být nejlepším střelcem klubu pro něj znamená ohromnou věc," řekl kouč José Mourinho.

Už předloni Rooney překonal Charltonovu rekordní bilanci v reprezentačním dresu, v němž mistr světa z roku 1966 dal 49 gólů. Rooney má o čtyři branky více.

S druholigovým soupeřem měl mnohem větší problémy Arsenal, který na hřišti Prestonu bez brankáře Čecha zvítězil 2:1 až gólem Girouda z 89. minuty.

Domácí vedli od sedmé minuty po trefě Robinsona, krátce po pauze vyrovnal Ramsey a francouzský útočník favorita ušetřil od opakovaného zápasu v Londýně. Arsenal postoupil do čtvrtého kola Anglického poháru ve 21. sezóně po sobě.

Anglický pohár, 3. kolo:
Manchester United - Reading 4:0 (75. a 79. Rashford, 7. Rooney, 15. Martial)
Preston - Arsenal 1:2 (7. Robinson - 46. Ramsey, 89. Giroud)
West Bromwich - Derby 1:2 (35. Phillips - 51. Bent, 54. Ince)
Watford - Burton 2:0 (21. Kabasele, 77. Sinclair)
Sunderland - Burnley 0:0
Stoke - Wolves 0:2 (29. Costa, 80. Doherty)
Norwich - Southampton 2:2 (52. Whittaker z pen., 90. Naismith - 38. Van Dijk, 68. Jošida)
Millwall - Bournemouth 3:0 (26. Morison, 49. Cummings, 90. Ferguson)
Hull - Swansea 2:0 (78. Hernandez, 90. Tymon)
Everton - Leicester 1:2 (63. Lukaku - 66. a 71. Musa)
Bolton - Crystal Palace 0:0

Reklama