Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 6:3Vítkovice ve třetí třetině otočily derby s Třincem a vyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Tybor 1 : 0
12. Dravecký 1 : 1
23. Výtisk 2 : 1
30. J. Sýkora 2 : 2
30. Dravecký 2 : 3
41. Květoň 3 : 3
43. Szturc 4 : 3
50. Tybor 5 : 3
55. Kucsera 6 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic na třetí pokus v sezoně ovládli moravskoslezské derby a díky čtyřgólové smršti v závěru porazili v 39. kole extraligy Třinec 6:3. Hosté sice po obratu ve druhé části vedli 3:2, ale závěr se nesl zcela v režii Ostravanů, kteří čtyřmi góly během patnácti minut stav definitivně strhli na svou stranu. Dva góly vítězů zaznamenal extřinecký Radoslav Tybor, po brance si připsali i další bývali hráči Ocelářů Jan Výtisk a David Květoň. Třinec poprvé v sezoně nebodoval potřetí v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vpředu Ondřej Roman a vlevo David Květoň (oba z Vítkovic) v utkání s Třincem.

Článek

Bez pár desítek míst vyprodaná hala byla svědkem impozantního nástupu Vítkovic. Domácí soupeře hned po buly zamkli v pásmu a Tybor po Romanově přihrávce zpoza branky mířil švihem z mezikruží zcela jistě.

Ostravané v celé první třetině udávali rytmus hry. Hlavně díky lepšímu bruslení si udržovali převahu, ale z několika přečíslení už další gól nevytěžili. Třinec žil hlavně díky brankáři Hrubcovi, který si poradil s pokusy Koloucha i Tybora. Hostům v první části stačilo málo. Kreps ve 12. minutě přenechal kotouč za sebe Draveckému, který se tváří v tvář Dolejšovi trefil přesně k tyči.

Oceláři tím zmírnili převahu domácích, kterým však opět patřil úvod druhé části. Buldok Výtisk byl ve skrumáži neodstavitelný a bekhendem přehodil klečícího Hrubce.

Třinec přesto srovnal hru a pozvolna si chystal půdu pro tvrdý dvougólový úder v půli utkání. Sýkora v 30. minutě po vhazování v útočném pásmu tečoval do vítkovické sítě Rothovu střelu od modré čáry a už po 23 sekundách otočil skóre Dravecký, který si vybruslil na střed a vymetl horní růžek.

Vítkovický kouč Petr zklidnil tým oddechovým časem. Ač to chvíli nevypadalo, domácí ještě jednou povstali, a jak jinak než v úvodu další dvacetiminutovky. Květoň chytrou trefou přes Hrabala 38 sekund po návratu ze šaten vyrovnal na 3:3 a za 90 sekund Szturc šťastnou teči poslal puk mezi Hrubcovými betony počtvrté.

V euforii hrající Vítkovice v 50. minutě udeřily popáté zásluhou Tybora, jenž při signalizovaném vyloučení zaskočil Hrubce ranou takřka od modré čáry. Zkázu Ocelářů dovršil v oslabení Kucsera, který vypíchl puk Noskovi a ze sóla překonal Hrubec pošesté. Omráčený Třinec se i vinou vyloučení v závěru už k ničemu nedostal.

HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 6:3 (1:1, 1:2, 4:0)
Branky a nahrávky: 1. Tybor (Stastny, D. Květoň), 23. Výtisk (Kucsera, Vandas), 41. D. Květoň (O. Roman, Klok), 43. Szturc (E. Němec, Tomi), 50. Tybor (Klok), 55. Kucsera (Výtisk) - 12. Dravecký (Kreps, Roth), 30. J. Sýkora (Roth, Špirko), 30. Dravecký (M. Doudera, Rákos). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hodek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 10.004.
Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Klok, Hrbas, Kovář, Urbanec, Výtisk, od 21. D. Krenželok - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Stastny, Olesz - Vandas, Kolouch, Kucsera - Tomi, E. Němec, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Krajíček, Hrabal, Nosek, M. Doudera - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Kane, Adamský - J. Petružálek, Špirko, J. Sýkora - Hrňa, Marosz, Chmielewski. Trenéři: Kýhos a Mucha.

Reklama

Související témata: