Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 5:4 PPPardubice prohrály v Litvínově v prodloužení a jsou poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Pavlík 1 : 0
27. Jurčík 2 : 0
32. Redenbach 2 : 1
39. Jurčík 3 : 1
41. Schaus 3 : 2
42. Lukeš 4 : 2
45. Zadina 4 : 3
49. Rolinek 4 : 4
64. Lukeš 5 : 4
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili v 39. kole extraligy Pardubice 5:4 v prodloužení. Zápas rozhodl v 64. minutě František Lukeš, jenž v utkání nasbíral celkem čtyři body za dvě branky a dvě asistence. Východočeši si ve třetí třetině dokázali vynutit prodloužení, nakonec si však připsali šestou porážku v řadě a klesli na poslední místo tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Litvínova. Ilustrační foto.

Článek

Pardubice nastoupily bez svého nejlepšího střelce Petra Sýkory. První střelu si připsal ve druhé minutě domácí Pilař, jeho bomba od modré čáry ale trefila boční konstrukci branky. Další šanci měl Jakub Černý, který střelou švihem málem překvapil Růžičku, jemuž puk mu propadl pod betony. Skončil ale těsně vedle branky.

V páté minutě našel nezištně Gerhát volného Válka, který ale nedokázal otevřít skóre. Poté se osmělili i hosté, Januse prověřil Redenbach a následně i Bárta. Úvodní branka padla v 15. minutě a zasloužil se o ni Pavlík, který z brankové čáry překvapil Růžičku. Pro litvínovského obránce to byla první trefa v sezóně.

Úvod druhé třetiny patřil domácím, ovšem největší šanci měl paradoxně pardubický Redenbach, který trefil horní tyč. V 27. minutě ujel Jurčík po pravém křídle a tentokrát zamířil přesně. Další šanci měl Hořava, ale Růžička vleže vykopl levý beton a zabránil jasné brance. V 32. minutě se již aktivní Redenbach dočkal gólu, pomohla mu k němu i chybná rozehrávka Lukeše.

Domácí inkasovaná branka zaskočila a ihned po buly se řítili na Januse Hubáček se Zadinou. Druhý jmenovaný ale nezakončil přesně. A tak v závěru druhé části vstřelil Jurčík svou druhou branku v zápase a Litvínov odskočil na 3:1.

Ve třetí části se s brankami roztrhl pytel. Po 24 vteřinách hry snížil Schaus, Litvínovští ale opět odskočili. Za necelou minutu zvyšoval na 4:2 pohotovou dorážkou Lukeš.

Pardubice se ale nevzdaly, v 45. minutě opět snížil na rozdíl jediné branky sedmnáctiletý Zadina, jenž se tak dočkal premiérové trefy v extralize. A ze strany hostů to nebylo vše. O vyrovnání se postaral důrazný kapitán Rolinek.

Domácí poté měli šance, ale když v závěru nedokázali využít početní výhodu utkání dospělo do prodloužení. V něm byla aktivnější Verva a Litvínov také získal druhý bonusový bod. V 64. minutě sebral Gula puk obránci Schausovi, získal ho Lukeš a rozhodl zápas.

HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 5:4 v prodl. (1:0, 2:1, 1:3 - 1:0)
Branky a nahrávky: 15. F. Pavlík (Lukeš, V. Hübl), 27. Jurčík (Lukeš, M. Hanzl), 39. Jurčík (Frolo, M. Hanzl), 42. Lukeš (V. Hübl), 64. Lukeš (Gula) - 32. Redenbach, 41. Schaus (Starý), 45. F. Zadina (Hubáček, Schaus), 49. Rolinek. Rozhodčí: Hejduk, Souček - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 4965.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, K. Pilař, Z. Sklenička, F. Pavlík, Frolo - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - Jurčík, M. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Havlíček, Trávníček - Dufek, K. Reichel, Válek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Pardubice: M. Růžička - Schaus, Havlík, Nedbal, Čáslava, Ščotka, Bokroš, Leduc - F. Zadina, Redenbach, Hubáček - M. Beran, Nahodil, Rolinek - M. Kaut, T. Kaut, Bárta - Mallet, Starý, Panna. Trenéři: P. Rohlík, Mikeska a V. Martinec.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec