Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 2:3 PPSparta díky trefě Hlinky v prodloužení ukončila sérii výher Plzně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Vrána (trestné střílení) 0 : 1
38. Pech 0 : 2
40. Vondráček 1 : 2
58. Kubalík 2 : 2
65. Hlinka 2 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Sparty i potřetí v sezoně porazili Plzeň, když ve 39. kole zvítězili na jejím ledě 3:2 v prodloužení a dobře se naladili na úterní odvetu semifinále Ligy mistrů. O výhře pražského týmu rozhodl trefou tři sekundy před koncem prodloužení kapitán Jaroslav Hlinka. Sparta tak ukončila pětizápasovou vítěznou šňůru Západočechů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Miroslav Forman ze Sparty střílí na brankáře Plzně Matěje Machovského.

Článek

Záhy po zahájení utkání zahrozil rychlou střelou po vyhraném vhazování Kumstát. Poté domácí nevyužili dvě přesilové hry a naopak v 7. minutě ujel ve vlastním oslabení Forman, jehož forhendový blafák Machovský svým pravým betonem zlikvidoval. Jeho protějšek Škarek, jenž opět po měsíci dostal šanci v sestavě Sparty, se za chvíli blýskl proti střele Vondráčka z bezprostřední blízkosti. Indiáni se před zaplněným hledištěm tlačili dopředu, ale táhlou střelou z levého kruhu se neprosadil ani Kracík.

Na konci úvodní třetiny mohl během početní výhody Sparty skórovat nekrytý Gernát, z mezikruží však nemířil přesně. Do prostřední části vstoupili lépe domácí, Škarek ale dokázal zlikvidovat bombu Lva i průnik Hrnky. Za chvíli při přečíslení v přesilovce Kratěnovu přihrávku nezužitkoval dobře postavený Vondráček.

Hostům následně pomohla do tempa přesilovka, přestože v ní Řepíkův volej minul odkrytou branku. Ve 33. minutě sice ztížil Pulpán faulem zakončení rozjetému Vránovi, jenž ovšem vzápětí z nařízeného trestného střílení dostal hosty do vedení. O čtyři minuty později při vyloučení Kracíka nejprve Machovský skvěle zastavil pokus Pecha, ale stejný hráč za chvíli po šikovném přistrčení od Hlinky zvýšil na 2:0. Krátce před druhou sirénou se ale od zadního mantinelu vytočil až před branku Vondráček a vrátil gólem domácí zpět do hry.

Hosté se v závěrečné dvacetiminutovce zatáhli do defenzivy, přes níž se Indiáni těžko prosazovali. Ve 47. minutě přesto Kratěna po rychlé kombinaci pálil nad a chvíli na to Škarek stačil vyrazit teč Indráka. Oba týmy poté promarnily přesilovku. Až v 57. minutě se podařilo srovnat zblízka na 2:2 Kubalíkovi, který si tak připsal 23. trefu v sezoně.

V nastavení neproměnil Pech samostatný únik a stejně neuspěl i na druhé straně Čerešňák. Bonusový bod zajistil hostům trefou po závaru u branky tři sekundy před koncem nastavené pětiminutovky Hlinka.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 2:3 v prodl. (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 40. Vondráček (Koreis), 58. D. Kubalík (T. Svoboda, P. Kadlec) - 33. P. Vrána z trest. střílení, 38. Pech (J. Hlinka, P. Vrána), 65. J. Hlinka (Kalina, P. Vrána). Rozhodčí: R. Polák, Pražák - Kotlík, Zíka. Vyloučení: 9:9, navíc Lev - Eminger 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6079.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Němeček, Čerešňák, Pulpán, Moravčík, Kaňák - T. Svoboda, Kratěna, D. Kubalík - Indrák, Preisinger, Stach - Hrnka, Kracík, Lev - Vondráček, Koreis, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Sparta Praha: Škarek - Eminger, J. Mikuš, Gernát, Švrček, Piskáček, Barinka, Kalina - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Netík, Ihnacak, Forman - Řepík, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Reklama

Související témata: