Hlavní obsah

Listky na Prague Open díky Navrátilové rychle mizí

PRAHA

Do třetice, zdá se, vyprodá Martina Navrátilová štvanický centrální dvorec. Tenisová legenda přijede hrát čtyřhru na turnaj ECM Prague Open a převážně díky bývalé světové jedničce jdou v předprodeji lístky na dračku. Akce WTA Tour se v české metropoli uskuteční příští týden s dotací 140.000 dolarů a roli nejvýše nasazené hráčky dvouhry bude plnit Lucie Šafářová.

Foto: ČTK/AP

Martina Navrátilová (vpravo)

Článek

Podruhé se zároveň bude hrát stotisícový mužský challenger, na kterém se pokusí získat již třetí titul za sebou Jan Hernych.

Navrátilová má přiletět do Prahy v neděli a přáním pořadatelů je, aby spolu s partnerkou Barborou Strýcovou hrály 1. kolo v úterý vpodvečer. "Tak by nám to vyhovovalo, ale jisté to není. Ovlivňuje to hodně věcí, takže to v této chvíli zatím nelze specifikovat," uvedl ředitel turnaje Vladislav Šavrda na čtvrteční tiskové konferenci.

Devětačtyřicetiletá Navrátilová hrála soutěžní utkání v Praze naposledy před dvaceti lety. V roce 1986 dovedla ve Fed Cupu tým USA k vítězství a Štvanice praskala ve švech. To se opakovalo i v roce 1995, kdy naplnila centrální dvorec při exhibici s Francouzkou Mary Pierceovou, a teď to vypadá, že zase bude vyprodáno. "V předprodeji se netrhnou dveře kanceláře. Obrovský zájem je samozřejmě o Martinu," řekl Šavrda.

Šafářová by v Praze neměla chybět

Jednatřicátá hráčka světa Šafářová se sice odhlásila tento týden z turnaje v Estorilu, kde měla obhajovat titul, ale v Praze by neměla chybět. "Podle informací z Prostějova trénuje naplno," řekl Šavrda. Přímo v hlavní soutěži je i loňská finalistka Zuzana Ondrášková.

Díky volné kartě pořadatele dostane šanci Strýcová. Další původně udělil Český tenisový svaz (ČTS) Kateřině Böhmové, ale hráčka kartu odmítla. "Děkuji za nabídku, kterou jsem byla potěšena. Protože jsem zahrála dobře v Estorilu a mám na dosah hlavní soutěž ve Wimbledonu, tak dám přednost menšímu turnaji v Libanonu, kde budu nasazená a mám větší šanci uhrát potřebné body," sdělila 124. hráčka světa prezidentovi (ČTS) Ivo Kaderkovi.

Böhmová čelí v Americe obvinění z krádeže v obchodě, což odmítá. "Podle její maminky je věc předána právníkům. Dokud nebude vynesen závěrečný soud, ctíme presumpci neviny a nemá cenu k tomu zaujmout stanovisko," řekl Šavrda.

Letošní vítězka turnaje z Gold Coastu a semifinalistka z Amelia Islandu Šafářová je v čele přihlášených pro turnaj. Ve dvouhře se mimo jiné objeví Izraelka Šahar Peerová, současná první deblistka světového žebříčku Samantha Stosurová z Austrálie nebo jedna z nejlepších juniorek světa Bulharka Cvetana Pironkovová, přemožitelka americké hvězdy Venus Williamsové na lednovém Australian Open. "Kvalita tady bezesporu je, turnaj bude mít vysokou úroveň," řekl Šavrda.

Challenger bude mít kvalitní obsazení

Šestý ročník mužského challengeru má na startovní listině třináct hráčů ze světové stovky. "To tu ještě nebylo," uvedl Šavrda. S Hernychem se z domácích hráčů představí i úspěšné daviscupové trio z Maroka Tomáš Zíb, Lukáš Dlouhý a Robin Vik.

"Snad se do závěrečných kol zas dostanou čeští hráči," přál si ředitel turnaje a favorizoval vítěze dvou předešlých ročníků Hernycha. "Samozřejmě bych chtěl zas vyhrát, to je jasný, ale hlavně se chci dobře bavit," řekl hráč.

Navrátilová, vítězka 167 turnajů ve dvouhře a 174 ve čtyřhře, by měla pravděpodobně ve středu odehrát menší exhibici, zúčastnit se dětského dne a autogramiády, na které by měla být přítomna také olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová. "S Martinou (Navrátilovou) jsme sledovali vítězný finiš Kateřiny tady na Štvanici a napadlo nás tyto dvě dámy českého sportu spojit," řekl Šavrda.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články