Hlavní obsah

Litvínov - Olomouc 0:3Hokejisté Olomouce vyhráli v Litvínově, Konrád s nulou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Škůrek 0 : 1
24. Rác 0 : 2
47. Strapáč 0 : 3
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Olomouce vyhráli ve 40. kole extraligy na ledě Litvínova 3:0 a potřetí za sebou naplno bodovali. Třetím čistým kontem v sezoně podpořil tříbodový zisk Hanáků brankář Branislav Konrád, který si připsal 29 úspěšných zákroků.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Olomoučtí hokejisté se radují z gólu.

Článek

První příležitost v utkání měl ve třetí minutě domácí Reichel, zblízka ale Konráda nepřekonal. Na druhé straně mohl otevřít skóre Skladaný, nedokázal však puk usměrnit do odryté branky Litvínova.

Další šanci měl hostující Mikúš, jeho jedovatou střelu brankář Janus zlikvidoval. V deváté minutě se již stav změnil. Při dvojnásobné přesilové hře Škůrek vypálil od modré a Janusovi propadl puk mezi betony.

V 14. minutě musel Konrád na 32 vteřin opustit hru kvůli úpravě výstroje, místo něho naskočil Falter a svůj úkol neinkasovat zvládl na jedničku.

Hosté byli stále aktivnější a při chuti, Knotek se řítil sám z levého křídla, Januse však nepřekonal. Největší litvínovskou šanci měl v závěru třetiny Kubát hrající jubilejní 500. zápas v extralize. Ležícího Konráda však nedokázal překonat

I druhá třetina patřila hostům z Olomouce. V 24. minutě chyboval Gula na útočné modré a Rác svůj brejk zakončil přesně. O minutu později mohlo být pro hosty ještě veseleji, to by ovšem Galvas nesměl orazítkovat pouze pravou tyč.

Domácí poté trošku přidali, Černý s Robinem Hanzlem doráželi před Konrádem, ani jeden ale neuspěl. Poté zahrozili opět hosté. Eberle stál úplně sám mezi kruhy, trefil však pouze dobře připraveného Januse. Snížit mohl Pavlík, hostující defenziva si však s jeho pokusem poradila.

Domácí zmar dokreslil úvod závěrečné třetiny, kdy při přesilové hře pěti proti třem nedokázali na Konráda vyslat ani jednu střelu a tak přišel zákonitě trest. Po další chybě v rozehrávce zvýšil v 47. minutě Strapáč na rozdíl tří branek. V 55. minutě byl v dobré příležitosti Frolo, střelou z mezikruží ale Konráda nepřekonal.

Olomouc i přes výhru zůstala dvanáctá, má však dva zápasy k dobru a na desáté místo ztrácí pět bodů.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Olomouc 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Škůrek (Vyrůbalík, Skladaný), 24. Rác, 47. Strapáč. Rozhodčí: Hradil, Bejček - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4529.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, K. Pilař, Z. Sklenička, F. Pavlík, Frolo - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Dufek, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Olomouc: Konrád (14. - 15. Falter) - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Rašner, J. Galvas - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, Roman Vlach, Strapáč - Rác, T. Mikúš, Holec - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama